U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Prva nagrada na Đurđevdanskom konkursu otišla u Mladenovac

Autor 13 maj 2019

PROKUPLJE- U prokupačkom Domu kulture dodeljene su nagrade najboljim piscima, koji su ove godine učestvovali na Đurđevdanskom književnom konkursu. Prvu nagradu dobila je studentkinja srpskog jezika i književnosti Sofija Milinković iz Mladenovca za priče, drugo mesto su podelile pesnikinje Nikolina Đorđević i Nevena Milosavljević, a treće je pripalo Tanji Živković iz Obrenovca za ciklus pesama.

U obrazloženju žirija, koji je radio u sastavu Ljubiša Krasić, Srbijanka Stanković i Milica Milenković se navodi da je Sofija Milinković prvonagrađena, jer je opčinila svežinom u rečenici, dobarim osećajem za ritmičnost i efektivnim završetkom priče. Ona, prema mišljenju žirija, poseduje neosporan talenat za detalj i prirodnu duhovitost.
Na ovogodišnjem Đurđevdanskom konkursu posebno je pohvaljena pesnikinja iz Surdulice Dijana Stanković, kao i mlada aforističarka, učenica Osnovne škole „9. oktobar“ Tamara Đorđević iz Prokuplja. I ove godine su učenici OŠ “Nikodije Stojanović Tatko” bili najbrojniji učesnici iz jedne škole i iz tog razloga su pohvaljeni.
Završetak konkursa i dodelu nagrada, svojom muzikom su oplemenili Milutin Milošević, Teodora Stanojević i Mila Kuznjecova.
Radovi autora, koji su se istakli na ovogodišnjem Đurđevdanskom konkursu, biće objavljeni u narednom časopisu za književnost, kulturu i društvena pitanja „TOK“.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466122

13 maj 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up