U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Prva virtualna izložba fotografija na sajtu prokupačkog Doma kulture

Autor 22 mar 2020

PROKUPLJE –  Otkad je uvedeno vanredno stanje, radnici prokupačkog Doma kulture trude se da  oplemene kulturni život građana, jer su svi kulturno umetnički programi odloženi do daljnjeg. Sadržaji urednika programa u kulturi sada su objavljeni na sajtu Doma kulture.

Prvi put, Dom kulture omogućava da preko linka, možete da odgledate virtualnu izložbu pod nazivom “ Prozor u svet „, autorke Miljane Mitrović.

Ona je za vreme svojih putovanja fotografisala različite prozore u nekoliko zemalja, a zatim nedavno isplanirala da napravi izložbu istih. S obzirom da je trenutno stanje sprečilo u tome, odlučila je da uradi virtualnu izložbu svojih fotografija, čija se tematika uklapa u zavladalo stanje u zemlji i svetu.

– U vreme, kada je ova izložba planirana, bila bi to odlična priča o prozorima širom sveta. Danas je to simbolika više, jer su prozori čovečanstvu gotovo jedini izlaz u svet. Prozori domova su način da se proviri u svet ili da se iza njih sakrijemo od raznih opasnosti koje vrebaju. Ako nam je to danas jedini izlaz, iskoristimo onda na pravi način “ Prozor u svet “ koji nam je dostupan u toplom domu – rekla je Miljana Mitrović.

Ovo je razlog više, da ostanete kod kuće i uživate u inovativnim idejama urednika kulturnih programa prokupačkog Doma kulture. “ Prozor u svet “ je jedinstvena izložba, podsećamo, autorke koja je pre nekoliko godina osmislila izložbu najlepših fotografija našeg grada – “ Fotogradfija „, koje bivaju izložene tokom Kulturnog leta u organizaciji Doma kulture.

Na ovom linku pogledajte izložbu!

https://www.artsteps.com/view/5e750152fef0d01827b01faf

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=479697

22 mar 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions