U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Prvi Dani mangulice na Radan planini

Autor 26 nov 2020

U subotu, 28. i nedelju, 29. novembra 2020. godine na gazdinstvu Mićuna Nikolića u selu Dobra Voda na Radan planini biće po prvi put organizovana manifestacija Dani mangulice. Na manifestaciji će moći da se degustiraju i kupe delikatesi od mangulice, mast, čvarci, slanina i dimljeno meso, obaveštavaju Nikolići.
Mangulice su vrlo stara rasa svinja koja je skoro nestala sa naših prostora ali zahvaljujući angažovanju pojedinaca sada postoji nekoliko farmi mangulica a jedna od najvećih je upravo na Radanu. Delikatesi od mangulice su kao stvoreni za gurmane, izuzetnog su ukusa i uz to predstavljaju zdravu hranu. Meso mangulice ima jako mnogo dobrog HDL holesterola koji utiče na smanjenje onog štetnog, lošeg, holesterola pa se zbog toga preporučuje svima koji imaju visok nivo LDL holesterola.
Posetioci prvih Dana Mangulica na gazdinstvu Nikolića moći će da uživaju u mirisima i ukusima proizvoda od mesa, grejanoj rakiji, a ako imaju sreće i u salčićima sa salom mangulica, poručuju Nikolići i dodaju da će manifestacija biti organizovana uz poštovanje svih epidemioloških mera zaštite od korona virusa.

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=488530

26 nov 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Prvi Dani mangulice na Radan planini”

  1. Tomislav

    Naše iskustvo: pozvali smo da pitamo koja je cena svežeg mesa i dobili smo informaciju koja nam se svidela i kao veliki avanturisti i ljubitelji proizvoda od mangulice, odlučili da pređemo 200km da bismo posetili ove Dane mangulice na Radan planini. Kada smo konačno stigli (da ne pominjem da nismo očekivali neasfaltiran put), dočekalo nas je razočaranje: potpuno druge cene od onih koje su nam rekli kada smo ih telefonom pozvali. Skuplje od prodavnica u Beogradu! Drugo razočaranje je u lošoj organizaciji degustacije i prilikom kupovine nenormalno dugo čekanje da nas usluže. I treće, nesposoban i pijan kasapin koji zaista nije umeo da iseče meso (na smešnom, nehigijenskom stolu). Nažalost, organizatori ovu lepu ideju nisu umeli da realizuju.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions