U kategoriji Blace, Društvo, Komentar, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Prvi put nekome želim da nestane u snegu i da se ne vraća!

Autor 1 apr 2020

PROKUPLJE – Lomata se sneg po krovovima. U nedostatku stvarnog razloga za humor slušamo „ Pismo iz Kanade “.
Dragi moj zemljače negde u svetu. Ovaj sneg od sinoć, ne prestaje da pada. Po koji lavež pasa odjekuje… Mislila sam da ovo nikada neću reći :


Danas je 1. april, proleće 2020. Procvetalo cveće zamrzlo mi se pod snegom. Jutros sam se uplašila svog lika pod maskom. Delujem kao da sam pošla na sankanje, a nemam šal, pa ’ajd da iskoristim babinu masku od stare krpe, koja može da se otkuva na 90°C. Auto je zapeo pri paljenju. Sneg viče :
– Dalje nećeš moći!
Na TV – u ide krol : „Ostanite kod kuće!“
Ali eto, ja rekoh da poguram auto do ulice umesto sanki, jer mi nije dovoljno da se sankam samo do 17 h. Tad je policijski čas. Mislim se, nikad ovo nije bilo. Ne daju nam da se sankamo u proleće. I nekako, da ti kažem – sve bre nešto vanredno. Uklopilo se da nam pomrsi konce. Na internetu pročitah : „ Severina predvidela sneg u maju!?“
Uplaših se. U maju mi je rođendan. Propade mi žurka za 30. jubilarni… Razmišljam da se pustim sankama niz brdo u dvorištu. Ima li smisla!? Posle ću ponovo da pustim „ Pismo iz Kanade “ i da proverim još jednom činjenicu da je kod nas ipak bolje. Ne istrčava mi nikakav živi stvor, pa ni jelen.
Ipak je kod nas bolje! Sve druge zemlje u svetu, nemaju smisao za humor kao mi, Srbi. Mi svuda vidimo šalu i smeh.
Za kraj bih ispravila onu izreku :
„ Šala nas je održala, njojzi hvala! “
Hvala i tebi, što izdvajaš vreme da pročitaš ovo pismo. A što se tiče koronavirusa, eno ga, sanka se u proleće i svi čekamo da se strmoglavi. Prvi put nekome želim da nestane u snegu i da se ne vraća, a i ružno se, brate zove.
Snežni pozdrav iz Prokuplja
ŽIVELA SRBIJA!


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=480016

1 apr 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

9 komentara za “Prvi put nekome želim da nestane u snegu i da se ne vraća!”

 1. gradjanin

  lepo napisano

 2. Neće Korona na Morona

  I ružno je nekad korisno… Bravo za tekst

 3. Ovo pismo sam pročitala i želim vam svako dobro. Ostanite kod kuće dok Toplica ne odnese coronavirus sa sobom, nepovratno.

 4. Neće Korona na Morona

  I ružno je nekad korisno.. Bravo za tekst

 5. Ana

  Borba sa koronom je besmislena. To je kao da se boriš protiv hellico bakterije one su oduvek tu i uvek će biti kao i korona. Naseljavaju vam domovinu migrantima dok vi sedite u kućama i plašite se bolesti. Sram vas bilo predaka i solunaca miševi

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up