U kategoriji Poslednje Vesti, Prokuplje, Sport.

Prvi trening Uechi Ryu i Kobudo veštine

Autor 3 jan 2019

PROKUPLJE- Sinoć je u novom dođo – u “Budo saveza Prokuplja” održan prvi trening Uechi Ryu i Kobudo veštine, pod vođstvom Sensei Dušana Vlahovića (4 dan), u izuzetno lepom ambijentu čiste sale prekrivene tatamijem, uredno okrečenom i opremljenom ogledalima i fotografijama starih majstora ove veštine.

Iako udaljeniji od centra grada (u blizini Visoke poljoprivredne škole), za razliku od neadekvatne sale “Sokolane”, u kojoj je klub ranije vežbao, konačno u našem gradu imamo pravi dođo, sa svim potrebnim uslovima za treniranje, svlačionicom i toaletom.
Sala je čista i svetla, i u njoj će se za sada trenirati Uechi Ryu okinava karate u kombinaciji sa Kobudo veštinom i Aikido, a u planu su i termini za brazilsku veštinu “Kapuera”, koju će u ovom prostoru održavati treneri kluba iz Niša.
Neometeni bukom koja je često remetila koncentraciju vežbača tradicionalnog okinavljanskog karatea u sali Sokolane, učenici Dušana Vlahovića će moći da se skoncentrišu na glas svog učitelja i s pažnom prate njegove pokrete, sa ciljem da se izbore sa stresom, ojačaju duh i telo, izgrade samopouzdanje i postanu psihofizički stabilne ličnosti.

Zato se vredi potruditi i pronaći ovaj dođo u kojem ćete u najboljim uslovima, vođeni rukom iskusnog majstora pronaći sebe, i sa treninga izaći mnogo ispunjeniji i opušteniji nego kad ste stupili unutra.
Zbog nedovoljno izreklamirane same lokacije dođoa a i zahlađenja vremena i bolesti pojedinaca, sinoć je treningu prisustvovao manji broj vežbača od prijavljenog, što Sensei Vlahovića nije sprečilo da održi prvi trening po predviđenom programu.
Ono što je zaista bio raritet ovog prvog treninga posle dugogodišnje pauze, a na šta učitelj Dušan može biti ponosan, je to što se na treningu pojavila zaista neobična kombinacija vežbača. Od maloletnog, preko mladog vežbača iz druge veštine i jedne dame, do šezdesetjednogodišnjaka. Ako je suditi po tome, ovaj dođo i majstor Dušan Vlahović mogu samo očekivati umnožavanje vežbača u Novoj godini, bez obzira na nivo znanja i godine starosti.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=90028

3 jan 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Prvi trening Uechi Ryu i Kobudo veštine”

  1. Hvala na ovoj divnoj promociji i podršci <3

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions