U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Psi lutalice napali stado ovaca: Stojadin ostao bez pola stada

Autor 14 maj 2019

BLACE- Stojadinu Milojeviću iz blačkog sela Čungule psi lutalice pričinili su veliku štetu, kada su napali stado ovaca u njegovom dvorištu. Tela četiri udavljene ovce pronašao je na 600 metara od kuće, još šest je nestalo, a među šesnaest preživelih mnoge su povređene.

Sve se, kaže Stojadin, odigralo u ranim jutarnjim časovima, dok su on i supruga još spavali. Ostao je kaže skoro bez pola stada koje se, u pokušaju da se spase od razjarenih pasa, razbežalo na sve strane.
Dve zaklane ovce i jedno jagnje pronašao je u reci, šeststo metara od kuće i taj prizor pamtiće, kako kaže, dok je živ, a četvrta ovca stradala je u samom dvorištu.

Pročitajte i...  Epidemija se smiruje, Dom zdravlja se vraća redovnom poslu

Stojadinov rođak i komšija Radivoje Nedeljković ističe da su u blačkim selima uglavnom staračka domaćinstva, koja nisu u stanju da se sama zaštite, bilo da je reč o napadu pasa ili divljih životinja.
U lovačkom udruženju u Blacu isključuju mogućnost da su ovce podavili vukovi i ističu da način na koji su stradale, kao i mesto gde su ih pronalazili, ukazuju da su to učinili psi.

“Nijedan trag nisam našao od vuka, iako je ovo kišno vreme. Drugačije vuk davi ovce”, smatra Saša Ilić, upravnik lovišta u Blacu.

Svoje mišljenje o desetkovanju stada Stojadina Milojevića daće i veterinari, koji će obavestiti inspekcijske službe, ali i Opštinu Blace, koja je nadležna za rešavanje problema pasa lutalica.

Pročitajte i...  Radili kao da nije bilo vanredno stanje

(RTS)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466182

14 maj 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Psi lutalice napali stado ovaca: Stojadin ostao bez pola stada”

  1. Pera

    Da nisu kojoti? Namnozilo ih se da te Bog sačuva.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up