Soko Banja

FAM

FAM

Beauty Solutions Blace
BlaceDruštvoKuršumlijaPoslednje VestiProkupljeŽitorađa

PSSS Kuršumlija: Obaveštenje za poljoprivredne proizvođače

Obaveštavamo poljoprivredne proizvođače koji su podneli zahtev za podsticaje putem portala ePodsticaji da redovno proveravaju svoje eSanduče na portalu eUprave kako bi prihvatili rešenja, koja na taj način postaju pravosnažna i izvršna, što omogućava isplatu sredstava.
Neophodno je da poljoprivredni proizvođači prihvate i preuzmu Rešenje o usvajanju zahteva za subvencije koje je isporučeno u njihovo eSanduče i ukoliko nemaju primedbe, odreknu se prava na žalbu saglasno Uputstvu za odustanak od žalbi u roku od 8 dana. Na taj način sredstva će biti brže isplaćena na korisnički račun prijavljen u elektronski Registar poljoprivrednih gazdinstava.
Uputstvo za odustanak od žalbi, korisnici mogu naći na sajtu UAP kao i na portalu ePodsticaji.
Ukoliko su poljoprivredni proizvođači podneli zahtev za ostvarivanje prava na refakciju plaćene akcize putem platforme eAgrar (odnosno eRPG) takođe je potrebno da redovno proveravaju svoje eSanduče na portalu eUprave, prihvate i preuzmu Rešenje o usvajanju. Odustanak od prigovora na pomenuta rešenja podnosi se prateći uputstva u delu Podnošenje žalbi i odustanak od prigovora putem platforme eAgrar (eRPG).
Za sve dodatne informacije korisnici se mogu obratiti Upravi za agrarna plaćanja na kontakt telefone 011/30-20-100, 011/30-20-101 i 011/30-20-118 ili 0800/106-107, kao i putem kontakt forme na zvaničnoj veb prezentaciji Uprave za agrarna plaćanja i kontakt forme na zvaničnoj veb prezentaciji eAgrar.
Takođe obaveštavamo sve poljoprivredne proizvođače koji još nemaju broj gazdinstva i nisu dobili rešenje o registraciji, a podneli su zahtev za podsticaje po hektaru i dobili odbijajuće rešenje, potrebno je da se jave područnim službama i ponovo podnesu zahteve, jer će tako ostvariti prava na podsticaje.
Za svaku pomoć poljoprivredni proizvođači mogu se javiti poljoprivrednim savetodavnim i stručnim službama na svojoj teritoriji.

(Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Kuršumlija)

2
6
Soko Banja

Povezano

Back to top button