Soko Banja

FAM

FAM

BlaceDruštvoKuršumlijaPoslednje VestiPreko plotaŽitorađa

Puna Bolnica

U toku jučerašnjeg dana, u kovid prijemno-trijažnim ambulatama u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ Prokuplje, pregledano je 87 pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na Kovid -19. Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice ”Dr Aleksa Savić”, do danas su hospitalizovana 43 pacijenta sa bronhopneumonijom, sa teritorije Topličkog okruga. Od ukupnog broja hospitalizovanih pacijenata,  30 je pozitivno na Kovid -19. Hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje-teškom kliničkom slikom.

Međutim, sve više pacijenata je i sa teškom kliničkom slikom, a na kiseoničkoj potpori na odeljenju se trenutno nalaze 23 pacijenta. U toku jučerašnjeg dana, dva pacijenta zaražena ovim virusom preminula su u kovid odeljenju, dok je jedna osoba transportovana na dalje lečenje u KC Niš.

Lekari Bolnice, apeluju na građane da se ponašaju u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i da u aktuelnoj, veoma nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, poštuju preporučene mere, drže distancu, nose masku i izbegavaju okupljanja, jer samo takvim disciplinovanim odnosom, kako navode, svi zajedno možemo doprineti suzbijanju širenja infekcije virusom korona.

U kovid ambulanti prokupačkog Doma zdravlja, u poslednja 24 sata, pregledano je 158 pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija i povišenom temperaturom pod sumnjom na Kovid -19, saopštili su danas iz ove zdravstvene ustanove. Na dalje ispitivanje i lečenje u prokupačku bolnicu „Dr Aleksa Savić“, upućeno je pet pacijenata, dok su dva poslata u kućnu izolaciju, zbog kontakta sa zaraženim osobama ili zbog lakšeg oblika bolesti izazvanih virusom Kovid -19.

U toku jučerašnjeg dana u ovoj zdravstvenoj ustanovi, testirano je 105 osoba, od kojih je 51 pozitivna na virus Kovid -19.

0
0
Soko Banja

Povezano

Back to top button