U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Radi se put Donja Rečica-Reljinac

Autor 11 sep 2019

PROKUPLJE- Nakon završetka radova na putu Jugovac-Gornje Kordince, otpočeli su radovi na deonici puta Donja Rečica-Reljinac. Na ovoj deonici, radiće se iskop jarka, ravnanje, nasipanje i valjanje. Sredstva za ove radove, u iznosu od 700.000 dinara, obezbeđena su iz lokalnog budžeta.

-Radovi na putu Jugovac-Gornje Kordince, u dužini od dva kilometra, su završeni. Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima, iskop jarka i postavljanje propusta, ravnanje, nasipanje i valjanje završeni su u veoma kratkom roku, izjavio je član Gradskog veća za infrastrukturu Žarko Koprivica i dodao da je za ove radove, iz budžeta Grada Prokuplja, izdvojeno 1.300.000 dinara.

Meštani Jugovca izrazili su veliko zadovoljstvo nakon završetka radova.

-Od podnošenja zahteva do realizacije, prošlo je veoma malo vremena. Nekada smo imali samo obećanja da će se raditi na ovom putnom pravcu, koja nikada nisu ispunjena. Pre dve godine se ovde radilo, ali je kiša oštetila pojedine deonice puta, tako da se saobraćaj otežano odvijao. Sada je iskopan jarak i postavljeni propusti za odvod atmosferskih voda, izjavio je predsednik Saveta Mesne zajednice Jugovac Božidar Milenković i dodao da su meštani sada ponosni što imaju dobar put.

Pročitajte i...  Strah od zagrljaja

Meštanin Milomir Ristić kaže da je ovo za njega auto-put.

-Ovaj put za mene, kao i stanovnike ne samo ovog, nego i susednih sela, mnogo znači. Sada će vredni poljoprivrednici lakše, brže i bezbednije dolaziti do svojih oranica i voćnjaka, izjavio je on i dodao da je dobro što lokalna samouprava vodi računa o prokupačkim selima.

Mladi stočar Zoran Jeremić naglašava da ovaj putni pravac, povezuje Jugovac sa mnogim okolnim selima, kao što su Donje Kordince, Balinovac, Džigolj, Klisurica, Gornja i Donja Stražava.

-U ataru Jugovca, obrađuje se više od 750 hektara oranica i voćnjaka. Po blatu i lošem putu, bilo je rizično voziti. Sada je sve lakše, mogu da dođu kamioni koji otkupljuju naše proizvode, kaže Jeremić, koji obrađuje više od 20 hektara zemlje, a čuva i 10 svinja prasilja.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471601

11 sep 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up