U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Raspisan konkurs za besplatan boravak penzionera u banjama

Autor 14 maj 2021

Republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i ove godine, kao i prethodnih, finansiraće boravak penzionera u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima. Pravo na ovogodišnji besplatan desetodnevni besplatan boravak u mnogobrojne srpske banje imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija čiji iznos penzije iznosi do  29.378,00 dinara.

Predsednik Udruženja penzionera Grada Prokuplja Milovan Vučićević izjavio je da je ove godine planirano da 112 penzionera iskoristi boravak u banjama.

-Zahtevi za besplatan boravak u Niškoj, Prolom, Lukovskoj, Ribarskoj, Vrnjačkoj, Sokobanji i drugim banjama prokupački penzioneri podnosiće u prostorijama udruženja od ponedeljka, 17. maja do 31. maja, u vremenu od 9 do 13. časova. Prilikom predaje dokumentacije potrebno je da se podnosioci zahteva strogo pridržavaju propisanih epidemioloških mera, izjavio je Vučićević i naglasio da članstvo u penzionerskoj organizaciji nije uslov za korišćenje ovog prava.

Uz prijavu za boravak u banje, neophodno je priložiti poslednji penzioni ček i raspoloživu medicinsku dokumentaciju, ukoliko je korisnik poseduje.

O tome koji penzioner će besplatno boraviti u banje širom Srbije ne odlučuje naša organizacija, već komisija PIO u Prokuplju, istakao je Vučićević.

Foto fejsbuk stranica Lukovska banja

2
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=494987

14 maj 2021. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions