U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Raspisan Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava zadrugama

Autor 23 jula 2019

PROKUPLJE-Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća raspisao je Javni konkurs za realizaciju Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja kroz učešće države u ekonomsko finansijskim podsticajima za zemljoradničke i poljoprivredne zadruge na teritoriji Srbije. Posebna pažnja u dodeli ovih sredstava biće usmerena prema Nišavskom, Topličkom, Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom upravnom okrugu.

Na ovaj konkurs mogu se javiti novoformirane i stare zadruge, kao i zemljoradničke i poljoprivredne zadruge koje su upisane kao složene zadruge.

Savetodavci u Poljoprivredno stručnoj službi u Prokuplju, Duška Petrović i Snežana Jović, ističu da zadrugu može da formira najmanje pet registrovanih poljoprivrednika.

-U interesu samih poljoprivrednika je da se što više udružuju. Zadruga je oblik udruživanja gde članovi, ravnopravno sa drugim subjektima, po nižim cenama učestvuju u nabavci repromaterijala i prodaji svojih proizvoda po povoljnim cenama na tržištu, izjavile su one.

Pročitajte i...  Još jedna pobeda Vitezova

Maksimalan iznos bespovratnih podsticaja za novoformiranu zadrugu iznosi 7,5 miliona dinara, za staru 15, a složenu 60 miliona dinara.

Savetodavci ističu da se sredstva mogu upotrebiti za nabavku sitne i krupne stoke, nabavku opreme i mehanizacije za preradu mleka i mesa, grožđa i voća, skladištenje i preradu žitarica, nabavku opreme za finalnu preradu poljoprivrednih proizvoda, opreme za pčelarstvo.

Sve informacije o načinu i uslovima formiranja zadruga i dodeli bespovratnih sredstava novoformiranim, starim i složenim zadrugama, poljoprivrednici mogu dobiti u prostorijama PSS u Prokuplju.

Za novoformirane i stare zadruge, konkurs traje do 15. avgusta, a složene 1. septembra.

Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
udemy free download
download huawei firmware
Download Nulled WordPress Themes
free download udemy paid course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469664

23 jula 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up