U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Raspisan tender za Industrijsku zonu, Laketić: Glavni parametri za dovođenje investitora broj zaposlenih i visina plate

Autor 26 maj 2020

PROKUPLJE- Ministarstvo privrede, raspisalo je konkurs za izgradnju Industrijske zone Prokuplje, koji će trajati do 22. juna. Privredna zona prostiraće se na 16,5 hektara, a vrednost prve faze, u kojoj će biti izgrađene dve parcele je oko 111 miliona dinara sa PDV-om. Ostale parcele, prema planovima, biće završene sledeće godine.

-Zemljište smo dobili na sednici Vlade Srbije u Prokuplju. Pre toga, godinu i po do dve smo pokušavali da pribavimo zemljište koje je bilo u vlasništvu Direkcije za imovinu a dato na upravljanje Ministarstvu pravde. Kada je zemljište prešlo u svojinu Grada, drugi korak je bio izrada valjanog projekta i pribavljanje svih neophodnih dozvola. Nakon toga, trebalo je obezbediti finansije, što je bio dogovor sa predsednikom Srbije i Vladom još pre godinu dana. Međutim, vanredno stanje i pad ekonomske aktivnosti, kod nas je izazvao bojazan da li će sredstva biti uplaćena. Nakon saastanka u Ministarstvu privrede, i podrške predsednika Srbije, dogovorena sredstva su privedena nameni, kaže narodni poslanik iz Prokuplja dr Darko Laketić.
Od radova, biće izgrađena komunalna infrastruktura, ravnanje, asfaltiranje, pristupne saobraćajnice. Teren će biti u potpusnosti pripremljen za grinfild investiciju.

Pročitajte i...  Završena likovna kolonija, otvorena izložba

-Imaćemo novu Industrijsku zonu, imaćemo mesto za nove investitore i dugo očekivano upošljavanje ljudi. Za mesec dana, imaćemo ime izvođača, a do nove godine, nadam se, i dugo očekivanu Industrijsku zonu, ističe Laketić i dodaje da će glavni parametri za dovođenje investitora biti broj zaposlenih i visina plate.
-Imamo nekoliko zainteresovanih investitora, a mi ćemo izabrati najbolje, istakao je dr Darko Laketić.
Inače, taj prostor je jedina lokacija pogodna za Industrijsku zonu jer se u blizini nalazi trafo-stanica sa industrijskom strujom, kolektori i slično…


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=481727

26 maj 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

8 komentara za “Raspisan tender za Industrijsku zonu, Laketić: Glavni parametri za dovođenje investitora broj zaposlenih i visina plate”

 1. Gorki

  Super, u Blacu u poslednjih 10 godina 0 novih radnih mesta, u Kursumliji takodje. Toliko procenata glasova cete imati ovde na izborima.

 2. Militin janković

  Svaka pohvala za rad itrud a posebno za nesebicno zalaganje za celokupan razvoj Toplickog regiona coveka sa manirima i osecajem za razvoj kao sto je gospodin Darko Laketic. Molim ga u ime svih gradjana opstine Blace da pokrene neku inicijativu za razvoj ovog dela Toplice jer mi do sada nismo imali ama bas nikakve investicije koje bi imale rezultat nova radna mesta radost razvoj i razlog za ostanak i opstanak ovog kraja koji ima sve prirodne uslove za normalan zivot ali neko pametan treba da uradi strucnu dugorocnu strategiju a mi takvog i takve do sada nismo imali.

 3. Deki

  Sta bi sa magistralom Prokuplje Merosina?

 4. Gorki

  Ukusan sendvic?

 5. Gorki

  Tako je, napisi ime i prezime da znaju kome da daju sendvic.

 6. Cane

  Tek u 20 godini 21 veka industrijska zona eeej. A Kuršumlija i Blace ni ne piminju to. Moraće Prokuplje da zaposli celu Toplicu.

 7. N.S.

  Da li pod komunalnim poslovima spada i zavrsetak kanalizacije u Hilandarskoj ulici?
  Podsecam da je Hilandarska ulica jedina u tom delu iznad buduce industrijske zone koja nema zavrsenu kanalizaciju.

 8. Radnici u Toplickom kraju ce uvek raditi za platu oko minimalca.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up