U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Reciklaža partijske knjižice

Autor 17 feb 2020

KURŠUMLIJA- Ljudska je potreba da se državom vlada, a da bi se bolje i uspešnije vladalo izmišljen je partijski sistem. Osnivači partija odmah regrutuju u svoje redove članstvo pa oni najmoćniji u ime naroda i uz pomoć saradnika vladaju celim društvom-državom. Nisam zapamtio slučaj da se neko dobrovoljno odrekao vlasti u državama u kojim sam do sada živeo.

Kako sam ja rođen polovinom prošlog veka, a i sam sam želeo da budem državni činovnik, nužno je bilo biti partijski član jednopartijskog sistema.  Dadoše mi drugovi i partijsku knjižicu. Na redovnim partijskim sastancima (prisustvo obavezno) bilo je i partijskih kritika svih drugova, osim vođe.  Dočekah ja u svom veku i višepartijski sistem. Sada se osnivači partija utrkuju ko će više „raje“ privući u svoje redove-članstvo. Pridružim se i ja jednoj postdosovskoj  družini, a oni mi za džabe dadoše partijsku knjižicu i nikada me nisu zvali na partijski sastanak.  Podosta su uradili od onog što su obećali u kafanskom druženju i razgovorima, ali i oni „padoše sa vlasti“.

Pročitajte i...  Traktorima protiv korone

„Rodiše“ se novi partijaši pa „Jovo nanovo“ u borbi za regrutaciju novog partijskog članstva uz do sada neviđena predizborna obećanja i u našoj maloj varoši. Kazivali su: «Doživećete novu  renesansu i svima će se želje ispuniti za ukazano poverenje kod glasačke kutije». Pristadoh da i meni dodele za džabe njihovu partijsku knjižicu, a sve radi uzajamnog poverenja u osvajanju lokalne vlasti i nastavak asfaltiranja započetog puta prema Sagonjevu, što su započele vlasti iz „bivšeg režima“. I ovi me nisu zvali na partijske sastanke osim za budno praćenje u izbornom danu da im neko ne pokrade glasove. Tako postadoh i trostruki partijaš i konačno shvatih da je opštinsko partijsko obećanje samo „ludom radovanje“.

Pročitajte i...  Za smeh i šalu uvek je vreme: Nikola Jokić trenira u Đavoljoj Varoši?

U zadnje vreme počeo sam da sanjam da je najbolje za mene da se otarasim partijskih knjižica. Šteta je baciti ih pa da završe u gradskoj deponiji. Reciklaža je humanije postupanje, a najverovatnije će imati kandidata koji žele da prave kolekciju partijskih knjižica i od ovakvog materijala. A o potpali šporeta da ne govorim.

Partijski grešnik, Radovan Radovanović, Sagonjevo


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=477861

17 feb 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Reciklaža partijske knjižice”

  1. Kojo

    More Radovane nisi ti mali a još manje grešnik.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up