FAM
Soko Banja

FAM
DruštvoKuršumlijaPoslednje Vesti

Renoviran Dečji vrtić „Sunce“ u ponedeljak otvara vrata deci

KURŠUMLIJA- U ponedeljak, 18. septembra počinje sa radom Dečji vrtić „Sunce“ u Kuršumliji, saopštila je ova ustanova na svom fejsbuk profilu. Početak rada važi za svu decu.

Na objektu „Sunce“ poslednjih sedam meseci izvršeni su obimni radovi. Kako je u aprilu prilikom posete predsednika opštine Vojimira Čarapića izjavila direktorka PU „Sunce“ Marija Đorđević projektom je predviđena zamena stolarije postojećih vrata i prozora, izrada fasade sa izolacionim slojem kamene vune, zamena krova sa termoizolacijom, sanacija sistema za grejanje, kao i zamena postojećih svetiljki novim led lampama.

Sada su svi radovi završeni i objekat je spreman da u ponedeljak primi decu.

Predsednik opštine Vojimir Čarapić kaže da je realizacija ovog projekta od izuzetne važnosti za najmlađe sugrađane koji koriste usluge ove predškolske ustanove.

-Sada deca imaju bolje uslove za boravak a zaposleni koji obavljaju vaspitno obrazovni rad mogu programske aktivnosti da obavljaju na kvalitetniji način. Realizacijom ovog projekta imaćemo uštedu troškova elektične energije i unapređenje energetske efikasnosti-kazao je Čarapić.

Inače, punih 44 godine, koliko postoji objekat Predškolske ustanove “Sunce”, nije bilo većih ulaganja u održavanje objekta osim tekućih popravki. U toku prošle godine Opština Kuršumlija je od Ministarstva rudarstva i energetike dobila 29.990.601,00 miliona za pomenute radove na objektu dok je učešće Opštine Kuršumlija iznosilo 15.947.228,15 dinara. Ugovorena vrednost radova sa firmom DHC inžinjering iznosi 45.937.829,15 dinara.

 

87% LikesVS
13% Dislikes

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ovu web lokaciju štiti Google reCAPTCHA - Politika privatnostii - Uslovi korišćenja zaštite

Pogledajte takođe
Close
Back to top button