DruštvoPoslednje VestiProkuplje

Renovirana škola u Beloljinu

PROKUPLJE- U Beloljinu kod Prokuplja svečano je otvorena renovirana školska zgrada. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Prokuplja Milan Ranđelović, članovi gradskog Veća, sadašnji i bivši učenici kao i meštani. Ovu školu trenutno pohađa sedam učenika od prvog do četvrtog razreda.

Za kompletno renoviranje škole, koja radi kao izdvojeno odelenje Osnovne škole „Svetislav Mirković – Nenad“ iz Male Plane, sredstva su uložili lokalna samouprava i donatori, a renoviranje je uradila ekipa „Radna akcija sa Tamarom“, koja je bila inicijator i izvođač radova.

-Drago mi je da ste izabrali baš ovu školu i pomogli nam da rešimo jedan od aktuelnih i većih problema, rekao je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović, zahvaljujući se ekipi „Radna akcija sa Tamarom“.

On je istakao da u Beloljinu i okolnim selima ima veliki broj dece školskog i predškolskog uzrasta, od kojih su mnoga do sada, zbog loših uslova za pohađanje nastave u matičnoj školi, morala da putuju do najbližih škola u Maloj Plani, Prokuplju ili Kuršumliji.

-Škola u Beloljinu će nam biti prva epizoda koju emitujemo u 13 sezoni emisije „Radna akcija sa Tamarom” koja će krenuti da se emituje na proleće na TV Prva i iz tog razloga ne možemo da otkrivamo mnogo detalja iz te prve epizode, kazala je Tamara Grujić i istakla da svi oni koji prate njihov rad znaju da oni mnogo vole Prokuplje.

-Vezani smo za Prokuplje iz više razloga, naš arhitekta Aleksandar Popović je Prokupčanin, naš Juga i svi naši majstori su odavde, kazala je Tamara.

-Ovom akcijom želimo da zadržimo što više dece i njihovih roditelja u selima, jer Toplička kotlina je veličanstvena, a deca i treba da steknu osnovno obrazovanje u ovakvom ambijentu netaknute prirode i u mestima gde su se rodila i gde im žive roditelji, a ne da zbog školovanja rano napuštaju roditeljske domove, naglasila je Tamara Grujić.

-Ova škola je imala problem jer nije imala mesta za vrtić i to je jako nedostajalo ovom i susednim selima koji već ove i sledeće godine sigurno imaju dvadesetak polaznika tog uzrasta, istakla je Tamara.

Ona je naglasila da je putem serijala „Sa Tamarom u akciji” kroz 150 epizoda urađeno 28 porodičnih kuća na jugu, 24 na istoku i 16 na zapadu Srbije, kao i 24 u Šumadiji i 24 u Vojvodini.

Takođe je istakla da su kuće zidane i renovirane i na severu Kosova u enklavama južno od Ibra i da se te epizode trenutno emituju na televiziji „Prva“.

-U novom serijalu više pažnje smo posvetili objektima od šireg društvenog značaja kao što su škole, vrtići i dečije zdravstvene ambulante, kazala je Tamara Grujić.

-Obišli smo celu Srbiju i sad idemo i obilazimo ona mesta gde nismo bili. U Prokuplju smo bili tri puta ali sad prvi put radimo školu, kazala je Tamara i naglasila da sa prokupačkom lokalnom samoupravom ima odličnu saradnju, što je najvažnije, jer se sa njima vrlo lako i brzo o svemu dogovore.

Škola u Beloljinu dobila je novu prostoriju za vrtić i predškolsko obrazovanje,  učionicu mešovitog tipa sa modernim učilima, uvedeno je centralno grejanje, izgrađen mokri čvor, kuhinja, uveden internet, zamenjena stara i postavljena pvc stolarija, postavljen novi ulaz, dvorišna ograda i kapija i fasada i unutrašnjost okrečena u veselom stilu tako da je škola sada jedno radosno i prijatno mesto za učenje.

-Drago mi je da su deca oduševljena svojom novom školom, da im se ona sviđa i da smo zajedno sa lokalnom samoupravom i svim dobrim ljudima uradili jednu divnu i pravu stvar, kazala je Tamara Grujić.

100% LikesVS
0% Dislikes

Back to top button