U kategoriji Poslednje Vesti, Prokuplje, Sport, Žitorađa.

Reprezentativci Srbije u karateu iz Prokuplja i Žitorađe obelili obraz na Svetskom prvenstvu u Slovačkoj

Autor 25 jun 2019

PROKUPLJE/ŽITORAĐA- Od 20. do 23. juna održano je 8. prvenstvo Sveta – WUKF u Bratislavi – Slovačka. Učestvovalo je 2. 300 takmičara u svim uzrastnim kategorijama u disciplinama: kate – pojedinačno, kate – ekipno, borbe – pojedinačno i borbe – ekipno iz više od 45 zemalja Sveta sa preko 70 karate federacija, među kojima i reprezentativci Karate unije Srbije.

Na 8. prvenstvu Sveta u okviru reprezentacije Srbije nastupali su i takmičari Karate kluba „Prokuplje“ – Prokuplje i Karate kluba „Žitorađa“ iz Žitorađe.

Takmičari Karate kluba „Prokuplje“ – Prokuplje:

Milenković Julija borbe do dva poena devojčice 12 godine, u prvom kolu pobedila je englesku takmičarku u drugom je izgubila od takmičarke iz Italije.

Ovo je prvi nastup Julije na prvenstvu Sveta, plasmanom među prva 10 takmičara je veliki uspeh kako za Juliju tako i za naš klub.

Milenković Milica borbe do tri poena 55 – 60 kg. devojčice 13 godine, u prvom kolu pobedila je takmičarku iz Češke Republike u drugom je izgubila od takmičarke iz Češke Republike.

Milica u izuzetno jakoj konkurenciji uspela je da se plasira među prvih 7 takmičara na prvenstvu Sveta.

Savić Nataša borbe do tri poena preko 60 kg. devojčice 16 – 17 godine, u prvom kolu bila je slobodna, u drugom je pobedila takmičarku iz Engleske, u trećem je izgubila od takmičarke iz Mađarske.

Nataša je uspela da se plasira među prva 5 takmičara.

Savić Nikola borbe 55 – 65 kg. do ti poena dečaci 16 – 17 godine, u prvom kolu izgubio je od takmičara iz Slovačke .

Kurtić Milan borbe seniori 21 do 35 godine, kategorija od 65 do 75 kg. do tri poena.

U prvom kolu sastao se sa takmičarom iz Engleske reprezentacije Luke Cuthbert u izuzetno teškom meču sve do kraja rezultat je bio 5 : 5 nedoličnom odlukom glavnog sudije u zadnjim stotinkama do

kraja meča odlučeno je rezultatom 5: 6 za reprezentativca Engleske i ako je pomoćni sudija pokazao poen za reprezentativca Srbije Milana Kurtića.

Veliki broj navijača i obožavalaca iz Prokuplja u subotu 22. 6. 2019. g. doputovalo je u Bratislavu da podrže Milana. Nepristojnim načinom ponašanja i suđenja od strane glavnog sudije u borilištu, bili su razočarani ne samo navijači iz Prokuplja već i karatisti koji su posmatrali meč…

Karate klub „Žitorađa“ iz Žitorađe nastupali su:

Anatić  Anđelina, Marinković Ognjen i Matejić Hristina plasirali su se među prva 10 takmičara

Stevanović Dimitrije izgubio je na kaznene poene.

Takmičari iz Prokuplja i Žitorađe borili su se žestoko i ovom prilikom ih javno pohvaljujem, kaže  Nebojša Kurtić, trener Karte kluba „Prokuplje“ i selektor za kate.

 

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468559

25 jun 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions