Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Rešava se pitanje Blatašnice sa 5,2 miliona eura: Predsednik opštine Blace Milan Ćurčić najavio početak izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže u Blacu

Autor 30 nov 2018

BLACE- Juče su u Beogradu, u Direkciji za vode, potpisane Izjave o učešću opština Blace i Brus u sufinansiranju projekta za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže u Brusu i Blacu. Projekat koji se odnosi na poboljšanje zaštite životne sredine kroz ulaganje u izradu ekološke infrastrukturue u opštinama Brus i Blace, iznosi 11,5 miliona eura. Učešće opštine Blace u ovom projektu iznosi 11,4 % u odnosu na vrednost investicije za teritoriju opštine Blace.

„Opština Blace je ispunila sve preduslove koji se odnose na izdavanje lokacijskih uslova kao i građevinske dozvole tako da su stvoreni svi uslovi za raspisivanje tendera koji je planiran u narednih nekoliko meseci. Izvođenje radova na izgradnji ekoloških postrojenja planirano je da počne krajem 2019. godine.Opština Blace se obavezala Izjavom koju je potpisala sa direktorom Direkcije za vode da će uložiti 11,4 % od 5,2 miliona EUR koji se odnose na investiranje na teritoriji opštine Blace – kazao je Milan Ćurčić predsednik opštine Blace“.

On dodaje da je saglasnost za potpisivanje Izjave o učešću opštine Blace u vezi sa ovim projektom dobio od strane Opštinskog veća.

Svrha “Projekta Brus & Blace” je da se, u skladu sa srpskim zakonodavstvom, raspiše tender za:

Projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za naselje Blace, kapaciteta 10.500 ES sa tercijarnim tretmanom otpadnih voda (tip SBR);

(Re)konstrukciju prioritetnih deonica kanalizacione mreže naselja Blace u skladu sa prethodno dobijenim dozvolama za izgradnju.

Projekat bi trebalo da reši pitanje zaštite reke Blatašnice i izuzeteno važne hidroakumulacije Ćelije, koja grad Kruševac i nekoliko opština Rasinskog okruga snabdeva vodom.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88410

30 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

14 komentara za “Rešava se pitanje Blatašnice sa 5,2 miliona eura: Predsednik opštine Blace Milan Ćurčić najavio početak izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže u Blacu”

 1. Anonimni

  A kolko ce Blacani da placaju kroz racun za vodu odrzavanje tog sistema kad sam sistem kotsa 5,2 milio eura.Dzabe nema ni kod babe.

 2. Ja

  Bolje da ste uradili put Beloljin-Blace, posto je bivsi preDsednik prema njegovom Aleksandrovcu odradio

 3. Milenko V.

  Super Milane, konačno si dovuko neke pare u opštinu. Sad Joza može da otvori splav na Blatašnici

 4. Realno

  Prvo mora da se ugradi malo pa tek onda da pravi splav,, Bela ladja,, i morace čizme da kupi, izlizali se opanci. Nije on još bivši preCednik.

 5. Blačanin

  Ne verujem dok ne vidim svojim očima. Do sada smo čuli svakakva obećanja.

 6. BILEĆANAC

  Citajuci komentare ispada da je najbolje ovaj projekat da se nerealizuje.Svi znamo da je to visedecenijski problem koji nijedna dosadasnja vlast nije resila, a svi su pricali da je to prioritet, ali od realizacije nije bilo nista.Bravo predsednice, izguraj do kraja ovaj projekat to je najvaznije, a zlobnici neka gundjaju.Verujem da ce narod znati to da ceni i podrzace te sigurno da to realizujes, jer je od ogromnnog znacaja pre svega za teritoriju nase opstine ali i sire.

  • .,.

   Pitanje realizacije ovog projekta je suvisno…naravno da treba.Nemoj samo da ostane na projektu i zeljama.Uzgred,trebalo bi ugraditi i neki sistem za preciscavanje otpada koje se nalazi u blizini Predsednika.A ima ga,dokazano 100%.

 7. Nebojša

  Ukupan iznos projekta 11,5 miliona € . Učešće opštine Blace 11,4% sto iznosi oko 1,3 miliona € gde se dedoše još 3,9 miliona € do tih 5,2 miliona eura…

  • Goran

   Prosečna plata u Srbiji 456 eura. Za one koji neznaju matematiku, preračunato u dinare to je 20,679 rsd, a ti se pitaš 3,9 miliona…… vidis da neznas matematiku….. Kod Ralevića na dopunsku nastavu gos Nebojša…

 8. Daleko je naša Toplica od tog proseka. Da tacno ovih 3,9 miliona eura treba nam da bar mesec dana u Toplici budemo na tom republickom proseku….

 9. Blačanin

  Gde će da bude to postrojenje?

 10. ............

  Sta je sa putem Blace-Beloljin???

 11. Miroslav

  Kao i obično, jedan u ploču drugi u klin…

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up