U kategoriji Blace, Kultura, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Rođena Kuršumličanka Sena Đorović igra u hit seriji „Tajna vinove loze“ koja se od subote prikazuje na RTS-u

Autor 27 jan 2021

KURŠUMLIJA- Jednu od glavnih uloga u hit seriji „Tajna vinove loze“ igra rođena Kuršumličanka Sena Đorović. Ona igra Linu Tomović, suprugu Zorana Tomovića, koga igra Nebojša Milovanović. Oni su u seriji brat i snaja glavnog lika Vuka Tomovića, koga tumači Vojin Ćetković.

Inače, serija se prikazuje od subote svake večeri na prvom programu RTS-a od 20 sati. Još jedan mladi glumac iz našeg kraja igra u ovoj seriji. Blačanin Marko Čupić tumači ulogu mladog Vuka Tomovića koga kasnije igre Vojin Ćetković.

SENA ĐOROVIĆ, FOTO: DUŠAN ŠLJIVIĆ / PROMO

Sena Đorović je rođena 22. februara 1977. godine u Kuršumliji. Glumu je diplomirala 2001. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesorke Vide Ognjenović. Od 2004. do 2006. godine je bila stipendistkinja „Akademije Usamljene palate” u Štutgartu u Nemačkoj. Od 2001. godine je igrala u predstavama Narodnog pozorišta u Beogradu, a od 2003. godine je u stalnom angažmanu. Takođe, igrala je i u predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Beogradskog dramskog pozorišta, Pozorišta Duško Radović, „Pozorišta Boško Buha, Centra za kulturnu dekontaminaciju i Bitef teatra.

Dramatizovala je dečiji roman „Lažeš Melita” Ivana Kušana koji je nagrađen nagradom „Mali Marulić” za najbolju adaptaciju teksta u Splitu. „Javnu Pohvalu za rezultate u radu od izuzetnog i posebnog značaja za uspešnu aktivnost Narodnog pozorišta u Beogradu” dobila je za sezonu 2011/2012. i za sezonu 2015/2016. „Nagradu Vitomir Bogić Radio Beograda” dobila je za najuspešnije radiofonisko glumačko ostvarenje u 2016. godini. „Nagradu Narodnog pozorišta Petar Banićević” koja se dodeljuje mladom glumcu/glumici starosne dobi do 40 godina života, koji se umetnički istakao u periodu od 1. novembra 2015. do 31. oktobra 2016. godine i iskazao visok profesionalizam u poslu i odnosu prema „Narodnom pozorištu” dobila je za ulogu Marije Stjuart u predstavi „Marije Stjuart“ .Takođe, dobila je i Nagradu stručnog žirija za najboljeg glumca večeri, za ulogu Branke u predstavi „Narodna drama”, na 22. Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović“ u Požarevcu 2017. godine.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=490761

27 jan 2021. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions