U kategoriji Blace, Poslednje Vesti, Reportaža.

Rodni kraj se ostavlja al’ se nikad ne zaboravlja

Autor 27 jun 2019

BLACE- Iako je odavno otišao iz svog rodnog sela i tokom dugogodišnjeg rada u Čačku stekao ugled i firmu sa prepoznatljivim kvalitetima i imenom, svoj rodni kraj Srboljub Đurić nije zaboravio.

Još jednom je pokazao koliko voli svoj kraj i da nije zaboravio odakle je krenuo putem do danas uspešnog preduzetnika.

Diplomirani inžinjer tehnologije Srboljub Đurić rodom iz blačkog sela Alabane nastavio je sa svojim dobrotvornim akcijama.

Ovoga puta, ovaj,ugledni privrednik čačanskog kraja i vlasnik firme Vodoinžinjering sa sedištem u gradu na Moravi, mesnoj zajedici Suvaja donirao je 500 metara polietilenskih creva za potrebe dovođenja vode do groblja u selu Suvaja. Isto želi da pokloni i svim mesnim zajednicama blačke opštine.

Pročitajte i...  Blace: Obaveštenje o prekidima u isporuci struje

-Moja firma bavi se između ostalog prečišćavanjem voda i u prilici sam da mogu a u isto vreme i želim da pomognem na ovaj način,ističe Srboljub Đurić vlasnik firme Vodoinžinjering iz Čačka koja je osnovana 1997.godine.

Donacija je danas svečano uručena a ono što je želja i volja Srboljuba Đurića je da isto pokloni i svim mesnim zajednicama blačke opštine koje nemaju vodu na seoskim grobljima.

Iako je odavno otišao iz svog rodnog sela i tokom dugogodišnjeg rada u Čačku stekao ugled i firmu sa prepoznatljivim kvalitetima i imenom, svoj rodni kraj Srboljub Đurić nije zaboravio.

U godinama za nama rodnom kraju donirao je opitno postrojenje akumulaciji Pridvorica.

Pre tri godine  ,dovođenje vode do seoskog groblja u selu Alabani nadomak Blaca,bila je  samo  jedna od niz korisnih ideja koje su  pokrenule i realizovale komšije Srboljub Đurić i Dragi Ivanović, obojica poreklom iz ovog blačkog sela.

Pročitajte i...  Konkurs za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama u opštini Kuršumlija za 2020. godinu

Radi se o skromnoj akciji sa civilizacijskim činom, rekao je tada, Srboljub Đurić vlasnik firme Vodoinženjering iz Čačka.

I Srboljub Đurić koji zbog poslovnih obaveza živi u Čačku i Dragi Ivanović koji iz istih razloga živi u Beogradu, ističu da ovo nije ni prva ni poslednja akcija koju su u cilju pobošljanja uslova života u njihovom rodnom selu prokrenuli i realizovali.

-Ovakve i slične akciije trebalo bi da budu dobar primer i drugima, koji su u mogućnosti da pomognu svoj rodni kraj, ističe  Srboljub Đurić koji je i dalje voljan da pomaže svoj kraj i kroz dovođenje poslovnih partnera i uspešnih privrednika.

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468659

27 jun 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up