U kategoriji Poslednje Vesti, Sport, Žitorađa.

Rukomet: Žitorađa namučila Zlatar

Autor 7 okt 2019

ŽITORAĐA- U 3. kola Super B rukometne lige, RK Žitorađa poražen je na svom parketu od ekipe Zlatara iz Nove Varoši rezultatom 31:39.
Momci iz Nove Varoši evidentno fizički superiorniji i iskusniji od domaćeg ”dečijeg vrtića” Dragana Nikolića su uz velike poteškoće izvojevali pobedu.

Domaći igrači vidno motivisani i željni dokazivanja su u jednom trenutku stigli minus od 5 razlike sa poluvremena i došli u situaciju da okrenu rezultat u svoju korist. Međutim, tu su gosti nastupili iskustvom i prelomili meč u svoju korist.
Najbolji akter meča u redovima Žitorađe sinoć je bio 16-godišnji Veselin Maljević, koji je postigao 8 golova, i na momente lucidnim asistencijama dovodio do ludila odbranu gostiju.
Kod gostiju najbolji je bio ujedno i najbolji igrač utakmice Aleksandar Babić sa 14 pogodaka. Iz Žitorađe kažu da su zadovoljni igrom, da se napredak vidi i da raduje, i da rezultati tek dolaze.
– Zadovoljan sam prikazanom partijom, moglo je i bolje što se rezultata tiče ali imali smo 10-ak grešaka u fazi napada, koje su nas koštale boljeg rezultata, ali za ekipu čiji je prosek 18 godina je sasvim razumljivo da se greške događaju. Raduje me kvalitetna igra u oba pravca, momci polako počinju da se adaptiraju na seniorski rukomet, i što je najvažnije vidi se pomak u našoj igri. Mi ne brinemo za budućnost, gledamo u nju svakog dana, a sigurni smo da će i naši navijači narednih godina. Ovi momci tek dolaze, a sa njima i dobri rezultati – rekao je Miomir Maljević, funkcioner Žitorađe.

Pročitajte i...  Sajam rukotvorina

Žitorađa se trenutno nalazi na 12. poziciji koju deli sa ekipom Prve petoletke, koja kao i Žitorađa iz tri meča ima tri poraza.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=472859

7 okt 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up