U kategoriji Poslednje Vesti, Sport, Žitorađa.

Rukometaši i rukometašice Žitorađe počeli pripreme

Autor 7 feb 2019

ŽITORAĐA- Ženski i muški rukometni klub Žitorađa počeli su pripreme za prolećni deo prvensta. Rukometašice su pod patronatom trenera Antanaskovića i predsednika Gligorijevića prozivku obavile u utorak.

– Pre svega ove sezone posebna pažnja će se obratiti na rad sa mlađim selekcijama, koje će se takmičiti u Razvojnoj ligi Srbije, a neke od igračica iz omladinskog pogona će biti registrovane i za prvi tim. Kao i do sad, sa decom će raditi Toplica Denić, kome se ovim putem zahvaljujem na zalaganju. Što se prvog tima tiče, ostaje glavni cilj plasman u viši rang takmičenja – rekao je Gligorijević i dodao: “Iskoristio bih priliku da se zahvalim lokalnoj samoupravi što su klubu poklonili sportsku opremu- patike i trenerke”.
Inače, seniorskom sastavu iz podmlatka priključeno je nekoliko igračica i to: Anđa Maljević, Anastasija Novković, Dijana Tasić, Sofija Antanasković i Danica Zlatković, sve igračice iz generacije 2003/2004.  Pored njih na gol se vratila i Marija Gligorijević, koja će imati značajnu ulogu u nastavku sezone.
Što se muškaraca tiče, oni su malo ranije krenuli sa pripremama a treneru Draganu Nikoliću su se na raspolaganje stavili svi igrači iz prvog dela sem povređenog Darka Hadžića i golmana Nikole Milojkovića, koji je pojačao ekipu Mokre Gore iz Zubinog Potoka.
Miomir Maljević, predsednik RK Žitorađa, rekao je da klub već trenira dve nedelje.
– Već drugu nedelju treniramo kvalitetno a cilj je i ove godine razvoj tih mladih igrača koji smo započeli još pre nekoliko godina. Dosta dečaka se vratilo i rade marljivo i vredno, vikendom imamo čak i po dva treninga i mislim da će to uskoro dati rezultate – istakao je Maljević.

Pročitajte i...  Ulicom Vuka Karadžića juče poslednji put prošli automobili

Pored nekolicine momaka iz generacije 2003, koji uživaju već šest meseci status prvotimaca, klub je sa tom praksom nastavio i na ovim priprema te je šansa pružena i trojici momaka iz generacije 2004. za koju je, kako rekao Miomir Maljević, najzaslužniji Toplica Denić.
– Zahvaljujući Toplici Deniću koji volonterski radi u klubu i četiri sata dnevno provodi u hali i radi i sa muškim i ženskim mlađim selekcijama, mogu da kažem da smo uspeli da iz te generacije priključimo još 3-4 dečaka, koji su 7. i 8. razred. Ušli su odlično u taj trenažni proces i vreme radi za njih, a zna se i da mi ne žurimo sa tim mlađim selekcijama– istakao je predsednik RK Žitorađa.
U sklopu pripremnih mečeva rukometaši Žitorađe će odmeriti snage na Sretenjskom turniru u Žitorađi sa Topličaninom, Kuršumlijom i reprezentacijom Srbije do 20 godina. Ti mečevi su na programu 15. i 16. februara.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461044

7 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up