U kategoriji Poslednje Vesti, Sport, Žitorađa.

Rukometaši i rukometašice Žitorađe počeli pripreme

Autor 7 feb 2019

ŽITORAĐA- Ženski i muški rukometni klub Žitorađa počeli su pripreme za prolećni deo prvensta. Rukometašice su pod patronatom trenera Antanaskovića i predsednika Gligorijevića prozivku obavile u utorak.

– Pre svega ove sezone posebna pažnja će se obratiti na rad sa mlađim selekcijama, koje će se takmičiti u Razvojnoj ligi Srbije, a neke od igračica iz omladinskog pogona će biti registrovane i za prvi tim. Kao i do sad, sa decom će raditi Toplica Denić, kome se ovim putem zahvaljujem na zalaganju. Što se prvog tima tiče, ostaje glavni cilj plasman u viši rang takmičenja – rekao je Gligorijević i dodao: “Iskoristio bih priliku da se zahvalim lokalnoj samoupravi što su klubu poklonili sportsku opremu- patike i trenerke”.
Inače, seniorskom sastavu iz podmlatka priključeno je nekoliko igračica i to: Anđa Maljević, Anastasija Novković, Dijana Tasić, Sofija Antanasković i Danica Zlatković, sve igračice iz generacije 2003/2004.  Pored njih na gol se vratila i Marija Gligorijević, koja će imati značajnu ulogu u nastavku sezone.
Što se muškaraca tiče, oni su malo ranije krenuli sa pripremama a treneru Draganu Nikoliću su se na raspolaganje stavili svi igrači iz prvog dela sem povređenog Darka Hadžića i golmana Nikole Milojkovića, koji je pojačao ekipu Mokre Gore iz Zubinog Potoka.
Miomir Maljević, predsednik RK Žitorađa, rekao je da klub već trenira dve nedelje.
– Već drugu nedelju treniramo kvalitetno a cilj je i ove godine razvoj tih mladih igrača koji smo započeli još pre nekoliko godina. Dosta dečaka se vratilo i rade marljivo i vredno, vikendom imamo čak i po dva treninga i mislim da će to uskoro dati rezultate – istakao je Maljević.

Pored nekolicine momaka iz generacije 2003, koji uživaju već šest meseci status prvotimaca, klub je sa tom praksom nastavio i na ovim priprema te je šansa pružena i trojici momaka iz generacije 2004. za koju je, kako rekao Miomir Maljević, najzaslužniji Toplica Denić.
– Zahvaljujući Toplici Deniću koji volonterski radi u klubu i četiri sata dnevno provodi u hali i radi i sa muškim i ženskim mlađim selekcijama, mogu da kažem da smo uspeli da iz te generacije priključimo još 3-4 dečaka, koji su 7. i 8. razred. Ušli su odlično u taj trenažni proces i vreme radi za njih, a zna se i da mi ne žurimo sa tim mlađim selekcijama– istakao je predsednik RK Žitorađa.
U sklopu pripremnih mečeva rukometaši Žitorađe će odmeriti snage na Sretenjskom turniru u Žitorađi sa Topličaninom, Kuršumlijom i reprezentacijom Srbije do 20 godina. Ti mečevi su na programu 15. i 16. februara.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461044

7 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up