U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Samo je nebo granica

Autor 29 jan 2020

PROKUPLJE- Osnovna škola “Ratko Pavlović Ćićko” juče je bila domaćini i učesnik jednog nesvakidašnjeg druženja. Tim za Profesionalnu orijentaciju škole je za učenike sedmog i osmog razreda, kao aktivnost ”Realni susreti” , organizovao intervju sa predstavnikom IT sektora.

“Trudeći se da održimo korak sa savremenim trendovima, ovaj intervju smo realizovali preko skajpa.
Gost nam je bio Miloš Radovanović, uspešan mlad čovek, zaposlen u izraelskoj firmi koja se bavi mobilnim aplikacijama. U nenametljivom razgovoru sa učenicima predstavio je svoje zanimanje i put kojim je gradio svoj profesionalni imidž i karijeru.
Ostavio je utisak svestrane, obrazovane, stručne i kreativne osobe, koju pokreću i radoznali duh, inovativnost, upornost, odgovornost…
Učenicima je uputio poruku da je za uspeh neophodno: usavršavanje stranih jezika, rad na kompjuteru i stalno učenje i usvajanje novih veština i znanja.
Nije propustio ni da istakne prednosti koje mu ovaj posao pruža: komfor fleksibilnog radnog vremena, zaradu po zapadnim standardima i brojne benefite, tako da je slika koju su učenici dobili o ovom ”zanimanju budućnosti” upotpunjena.
Atmosfera u učionici i pitanja koja su učenici postavljali nam potvrđuju da smo pogodili pravu temu ali i napravili dobar izbor gosta.
Sigurni smo da su učenici razumeli i zapamtili sve poruke koje su im upućene u ovom razgovoru, nadamo se da će ih slediti, jer prave vrednosti uvek pronađu put za sebe. Nadamo se da neće odustajati od svojih ciljeva i snova, da će umeti da prepoznaju prilike kada im se ukažu ali i da sami za sebe stvaraju prilike. Nadamo se da će biti hrabri i odlučni kad treba, posvećeni i vredni, da se neće štedeti kad treba da ulože trud, jer jedino taj put vodi do neslućenih visina i samo je nebo granica”.

Pročitajte i...  Dramska radionica "Kreativni put" počinje rad na novoj predstavi

(Tekst i foto fejsbuk stranica OŠ “Ratko Pavlović Ćićko”)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=477189

29 jan 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Samo je nebo granica”

  1. Zvonko Simonović

    Raduje me svaka novost sa ovih prostora kojom se ističe kakvo unapređenje i poboljšanje uslovs za život i rad na jugu Srbije. Ti prostori oko Toplice su bili nepravedno zapostavljeni kao i prostor Vlasine i čitavog Krajišta oko Bosilegrada i Crne Trave o Babušnice. Nastavi li se sa nebrigom za ove prostore sa istih će nestati stenovništvo a zemlja će opusteti, zbog čega se naši slavni preci ni mrtvi ne mogu smiriti!

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up