DruštvoKuršumlijaPoslednje Vesti

Šampioni iz Kuršumlije

KURŠUMLIJA/BEOGRAD- Na Sportskim igrama mladih u Beogradu, „Atomski mravi“, ekipa OŠ „Drinka Pavlović“ iz Kuršumlije, osvojila je po treći put zlato u igri „između dve vatre“ i plasirali se na Međunarodno takmičenje u Splitu. Ekipi OŠ „Miloje Zakić“ „Tigrovi“,  pripalo  je treće mesto i bronza.

-Pobedili smo u  svih  5 utakmica  i osvojili zlato, dok naši  drugari Tigrovi koji su nas pobedili u Kuršumliji, osvojili su bronzu. Sva tri  dana naši mali sportisti, naše ,,vatre“ bili su kao jedan. Navijali jedni za druge, bodrili iz sve snage  iako su znali da se može desiti ,,kuršumlijsko finale“. Delili su sve što su imali, družili se i pomagali. U prve 4 utakmice pokazali smo izvanrednu igru. Blaža, Mimi, Balša, Marta i Sava pokazali su vrhunsku igru.. Petra, Anja, Aleksandra i Nina su takođe blistale na terenu. Prvo je pala  Čajetina, zatim Kragujevac i Radinac. U polufinalu, palo j  Kraljevo a u finalu „Drim tim“ iz Pančeva, koji je pobedio Tigrove, pokazavši da je vrlo kvalitetna ekipa, što smo se mi uverili u finalu.-ističe za Topličke vesti, učitelj i trener Dušan Keča.

 Oštrom igrom i bez teškoća Atomci dobijaju prvi  set u finalu. U drugom setu Pančevci se ,,vraćaju u igru“ i  čak su poveli sa 5:0, što je demorarisalo ekipu iz Kuršumlije. Kreće drama za Atomce, umorni polako posustaju, no, zadnjim atomom snage se polako vraćaju u igru i dolaze do  izjednačenja tek na 9:9. Zatim prelaze u vođstvo na 10:9 i Drim tim od tog trenutka gubi šansu da se dočepa zlata. Na 14: 10, Sava pokušava da uhvati loptu i biva pogođen, zatim gađa i postiže najvažniji poen čitavog turnira “SET-MEČ-SPLIT POEN”

Inače, Atomski mravi pruženu drugu šansu su  iskoristili  na najbolji mogući način. Da podsetimo oni su na Sportskim igrama u Kuršumliji izgubili od Tigrova i šansu za dalje takmičenje ali naknadno dobijaju poziv od organizatora iz Beograda da kao drugoplasirani nastave takmičenje što su prihvatili i  pokazali da su u kategoriji “između dve vatre” nepobedivi.

50% LikesVS
50% Dislikes
Back to top button