Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Saniran put uzmeđu Velike Plane i Rečice

Autor 12 juna 2018

PROKUPLJE- Prekjuče su završeni radovi na sanaciji puta u Velikoj Plani kod zaseoka Bare a putarske ekipe i mehanizacija premeštene su na druge lokacije gde će biti nastavljena akcija uređenja putne infrastrukture na području opštine Prokuplje.

Put koji spaja prokupačka sela Rečicu i Veliku Planu u potpunosti je saniran, što znači da je u dužini od 1,1 km izvršena obrada postojeće podloge, nasipanje tucanim kamenom i valjanje puta.

Prema navodima nadležnih u JP za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje, na jednom delu puta koji je bio kritičan zbog blizine reke, urađeni su propusti i kanali što je od velikog značaja za očuvanje puta ali i seoskih dvorišta koja su usled velikih kiša bila često plavljena.

U ovom naselju nastanjeno je oko 20 domaćinstava, a sanirani put obezbediće normalne uslove za kretanje vozila i pešaka, posle mnogo godina, jer se na ovoj deonici dugo ništa nije radilo. Opština Prokuplje veliku pažnju poklanja seoskim putevima, ali ni zaseoci nisu zapostavljeni, jer bolji uslovi za život svih građana prioritet su u radu lokalne samouprave.

-Svaki put je za selo podjednako važan, bez obzira da li je to glavni put kroz selo ili zaseok, svi smo u ovoj velikoj akciji lokalne samouprave podjednako sagledani i to je ono što je zaista za svaku pohvalu. Posebno je važno što su urađeni propusti i kanali, jer više nećemo morati da dežuramo pored puta kada padnu velike kiše, ističu zadovoljni meštani ovog kraja.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=81689

12 juna 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up