U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Šansa za nezaposlene iz Topličkog okruga: Besplatna obuka za CNC operatere

Autor 4 sep 2019

PROKUPLJE-Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, koja u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije kao vodećim partnerom realizuje projekat “Podsticanje zapošljavanja mladih” i Tehnička škola “15. maj” pozivaju nezaposlene mlade iz Prokuplja i opština Topličkog okruga da se prijave na konkurs za obuku za CNC operatere. Konkurs je otvoren do 8. septembra, kazala je na današnjoj konferenciji za novinare direktorka ove Škole Biljana Milenković.

Ovoj konferenciji prisustvovao je i načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović.

Projekat “Podsticanje zapošljavanja mladih” sprovodi se u okviru Nemačke razvojne saradnje, a obuka u okviru javno-privatnog partnerstva između Grada Prokuplja, Tehničke škole “15. maj”, GIZ-a i šest kompanija iz Prokuplja: “Gama konsalting”, “Egzit”, TZR “Risajkling industri”, “ČIP”, “Metalurg” i “Amtuls”.

Pročitajte i...  (Video) I devojke boksuju!

Vrednost ovog projekta iznosi 133.000 evra, od kojih 50 odsto obezbeđuje lokalna samouprava i kompanije potpisnice ugovora.

-Na konkurs se mogu javiti nezaposlena lica iz Topličkog okruga koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, starosti od 18 do 35 godina, koja imaju srednje stručno obrazovanje tehničkog smera. Obuka, koja počinje 17. septembra, trajaće dva i po meseca, uključujući i radne subote, izjavila je direktorka Milenković i dodala da će se obuka odvijati u Tehničkoh školi, ali i u kompanijama koje su potpisale ugovor o realizaciji projekta.

Obuka 12 kandidata, koji budu izabrani je besplatna.

Nakon završene obuke, polaznici polažu ispit, i dobijaju sertifikat, kao i priliku da se zaposle u skladu sa potrebama kompanija.

Pročitajte i...  Dodeljena priznanja najboljim sportistima

-Pozivam mlade ljude koji su zainteresovani za prekvalifikaciju da se jave na ovaj konkurs, iz razloga što nakon završetka obuke mogu brže da nađu zaposlenje, rekao je načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović i dodao da su mnogi radnici, koji rade u kompanijama “Leoni” i “Bizlink”, išli na prekvalifikacije.

Prema njegovim rečima, škole će u narednom periodu pratiti potrebe privrede i na taj način prilagođavati upis učenika i svoje školske programe.

Tokom realizacije ovog projekta, formiran je i Centar za obuku nezaposlenih lica u Tehničkoj školi, čije otvaranje se očekuje krajem ovog meseca.

-Hvala lokalnoj samoupravi, članovima Gradskog veća, GIZ-u, kompanijama… Bez njih, ništa od ovoga ne bi bilo, zaključila je direktorka Tehničke škole “15. maj” Biljana Milenković.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471322

4 sep 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Šansa za nezaposlene iz Topličkog okruga: Besplatna obuka za CNC operatere”

  1. ****

    iskoriscavanje ljudi zasto besolatna obuka ko im sta garantuje posle ta dva meseca?? a tih 2 meseca ce raditi besplatno za te kompanije i placati prevoz i topli obrok iz svog dzepa??m sirotinjo i bogu si teska!!!

    • Dragan

      Treba da budu srecni ako udju u uzi izbor; imace priliku da nesto nauce jer je posao specifican, a takvih masina nema svuda

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up