Smiley face
U kategoriji Kuršumlija, Politika, Poslednje Vesti.

Saopštenje OO SPS Kuršumlija: Odluke Vlade o srednjim školama u Kuršumliji nisu u interesu učenika i građana

Autor 27 avg 2018

KURŠUMLIJA- Opštinski odbor u Kuršumliji razmatrao je aktuelno stanje u Kuršumliji sa posebnim osvrtom na Odluku Vlade Republike Srbije o osnivanju Kuršumlijsko – podujevske gimnazije u Kuršumliji i ukidanju Gimnazije u Kuršumliji i Gimnazije u Podujevu, kao i Odluku o osnivanju Kuršumlijsko – podujevske ekonomsko tehničke škole u Kuršumliji i ukidanju Ekonomske škole u Kuršumliji i Tehničke škole „Đura Đaković“ u Podujevu.
Duga tradicija kuršumlijskih srednjih škola (Gimnazija u Kuršumliji osnovana 1962. godine, Ekonomska škola osnovana 1954. godine) koje su obrazovale generacije učenika iz Kuršumliji i Toplice, od kojih su mnogi bivši učenici danas ugledni intelektualci i stručnjaci, predstavlja temelj za obrazovanje i opstanak dolazećih generacija učenika koje žele da nastave školovanje pod postojećim nazivom:
GIMNAZIJA KURŠUMLIJA I EKONOMSKA ŠKOLA KURŠUMLIJA
Uvažavajući donete Odluke Vlade Republike Srbije, smatramo da je naša obaveza i dužnost da kao odgovorni i savesni građani Opštine Kuršumlija reagujemo i iznesemo stav, da ovakve odluke nisu u interesu, pre svega učenika, njihovih roditelja, profesora i radnika škola.
Naime, neshvatljivo je iz kojih razloga i sa kakvim ciljem se kuršumlijske srednje škole ukidaju i spajaju sa srednjim školama iz susedne opštine Podujevo.Donete odluke izazvale su nezadovoljstvo građana Opštine Kuršumlija, kao i brugu za budućnost naših učenika u okviru sistema obrazovanja budućih novoformiranih srednjih škola, sa u najmanju ruku čudnim nazivom.
Pozivamo ovom prilikom sve nadležne institucije da u okviru svojih nadležnosti reaguju na način da se donete Odluke još jednom razmotre, da se nađe adekvatno rešenje koje bi podrazumevalo da Gimnazija Kuršumlija i Ekonomska škola nastave sa radom pod nazivom koji nosi tradiciju dugu više od 60 godina.

Za OO SPS Kuršumlija
Predsednik
Milan Stepanović


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=84541

27 avg 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

5 komentara za “Saopštenje OO SPS Kuršumlija: Odluke Vlade o srednjim školama u Kuršumliji nisu u interesu učenika i građana”

 1. Meni ovde nista nije jasno,kakve veze ima opstina Kursumlija sa opstinom Podujevo,sto ih nisu spoili sa nekom skolom u Blacu ,Prokuplju ili Zitoradji ???

 2. Ako nisu u mogucnosti da sagrade neku novu skolu mogu da uniste postojecu.Sve vise nam daju do znanjs da ce i da pripadnemo Podujevu.Verovatno bi ulozili u pogranicni deo da se ljudi ne iseljavaju.Vec ulice postaju puste…kuce zatvorene.

 3. Nereformisani Reformator

  Nešto mi ovde liči na foliranje. Navodno je Opštinskom odboru SPS-a neshvatljivo ovakvo spajanje škola, a kosovski lobi je dominantan u Kuršumliji i svi Kosovci su glasači SPS-a.

 4. Bojan

  Sami smo krivi, ne znam sta bi jos trebalo da se desi da bi mi gradjani Kursumlije odreagovali i digli glas protiv neke odluke koja nam nije u interesu…. Radnik sam Gimnazije i mnogo mi je tesko….

 5. Strahinja

  Za Kosovske skole su godinama vazila posebna pravila oko formiranja odeljenja posto su bili Mitrovacka skolska uprava. Formirali su odeljenja sa po par ucenika (4-5), raspisivali konkurse u Mitrovici i prevodili zaposlene u stalni radni odnos, i sve tako skoro 20 godina. Dok su nasim skolama gasili odeljenja ispod 16 ucenika i sada su ti zaposleni u istoj ravni. Postoje dokazi da su pohedini profesori podujevskih skola radili za po 2-3 casa i primali punu platu godinama unazad. Interesantno je da je njihovim zaposlenima sa opadanjem broja odeljenja plata ostajala ista.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up