Soko Banja

FAM

FAM

BlacePolitikaPoslednje Vesti

Saopštenje predsednika SO Blace Dejana Mijajlovića- Đanija: Blačani ne zaboravljaju

BLACE- Saopštenje predsednika SO Blace Dejana Mijajlovića- Đanija:

“Proci će sve, ali duša, obraz i ono što je dobro ostaje zauvek”(Patrijarh Pavle).

“Skupljači potpisa” protiv uredjenja parka i postavljanja časnog krsta, dok ste sekli najznamenitije drvo u Blacu- “Blačku lipu u centru, koja je smetala da se iz lože ispred doma kulture vidi bina za vreme šljivijade, niste marili za tugu Blačana koji su emotivno bili vezani za blačku lipu a sad obmanjujete Blačane kako ova vlast uklanja drveće po Blacu!

Za svako uklonjeno drvo koje je predstavljalo smetnju za bezbednost gradjana posadjena su najmanje pet novih zdravih drveta a tako će biti i ubuduće!

I na mesto stare lipe koju ste posekli jer “ugledna gospoda”iz Župe koja se gostila na račun blačke opštine, nije mogla da prati muzički program na bini ,smetala im lipa da im se ne hladi pečenje ako se odmaknu od stola da prate program!

Pa kome više prodajete m…. za bubrege, pa zar mislite da je sve zaboravljeno, kako ste od olimpiskog bazena koji je trebao da bude napravljen napravili upola manji, kako ste zapustili celo Blace, nigde se kolica asfalta nisu ugradila, koliko meseci radnici komunalnog nisu primili platu, a pored toga ostavili opštini dug od 100 miliona dinara a sad ne možete da podnesete što otvaramo radna mesta, što radimo puteve po svim selima blačkim, što smo u Blacu svaku uličicu asfaltirali, što nema objekta od značaja za stanovnike da nismo uložili u opremanje kao što je na primer u Kulturnom centru Draiac, grejanje koje nije radilo zadnjih 15 godina pa ozvučenje i najmoderniji 3D projektor jedini u Toplici, novi kotlovi za gradsku toplanu za vrtić posebno.

U osnovnoj školi počinju radovi renoviranja, u srednjoj školi već su u toku radovi renoviranja elektro mreže. Komunalnom isplaćene sve zaostale plate i kupljena nova mašina i sleduje nabavka još neophodnih a plate se primaju redovno u dan. Nekoliko sela je dobilo asfalt (Draguša,Suvi Do,Trbunje) u narednom periodu i u ostalim selima a za grebani asfalt da ne pričamo i dalje.

Dobili smo sredstva od države za dogradnju vrtića uz učestvovanje opštinskih sredstava za dogradnju vrtića koja bi trebalo da se završi do kraja leta.

Jutros smo dogovarali kompletno asfaltiranje ulice prema bolnici i takozvanoj valjarskoj ulici i još neke koje će se nadamo se završiti do kraja godine.

Videli ste ovih dana se završava teretna ulica sa asfaltiranjem i već je završena ulica od centra do mosta na Blatašnici.

Renoviranje kanalizacione i atmosferske mreže se privodi kraju kao i radovi na fabrici za prečišćavanje vode.

Očišćena je popovačka brana, uređena su i očišćena rečna korita.

Centar grada se sredjuje deo po deo kako uspemo da odvojimo pare iz budžeta pošto nema dovoljno para da se sve od jednom završi, dok predhodna vlast dok je bila nije ni tri klupe ispravne obezbedila a o onoj bruki od fontane prethodne da ne pričamo, svi znamo a sad imaju smelosti da izadju i skupljaju potpise za zaustavljanje započetih radova pa zar tu ima i zrno razuma u ljudskosti?

Svako drvo koje bude uklonjeno zbog bezbednosti o čemu će odlučivati komisija sastavljena od stručnjaka merodavnih za ocenu “starosti i zdravlja” drveća, biće posadjena najmanje dva zdrava drveta!

Dragi gradjani ne nasedajte na lazi ovih lažnih dušebrižnika koji su vam svoja lica pokazali dok su bili na vlasti samo malo osvežite pamćenje!

Kako je Blace izgledalo do samo pre nekoliko godina dok su oni bairili i dovodili ljude sa strane da rade u blačkim institucijama a naša deca i sugradjani išli iz Blaca u potrazi za poslom!

Zar je njima nešto sveto i sramotno da urade, pitajte ih samo koliko su stranaka promenili za ovo kratko vreme ni oni više ne pamte kome su se zaklinjali i kleli na vernost!

4
13
Soko Banja

Povezano

6 komentara

 1. Pa zar ti ‘prošli’ koji su sekli lipu, nisu sad kod vas u stranci?
  Gde je bio sadašnji predsednik opštine? a i jos mnogo ljudi

  14
  2
 2. DEJANE ZABORAVIO SI DA NAPISES RUKOMETASI JASTREBCA PISU ISTORIJU U TOM SPORTU,NI MANJI KLUB NI VECI RANG.

  2
  2
 3. Blace u nikad gorem stanju. Otvarate radna mesta, koja, hade dajte jedno radno mesto koje ste otvorili a da posao dobila ne stranacka licnost i skolovan strucan kadar, vec ste unapred na njega odredili vase stranacke kolege kojima ste duzni za dobijeni glas, strasno sta se desava

  10
  3
 4. Ni vama ne zaboravljaju. Imate 5 odbornika manje nego na proslim izborima.
  Izneverili ste prijatelje i obećanja. Porodice odlaze. Sela se gase.
  Ostaćete sami ispod tog krsta.

  13
  1
  1. Na proslim izborima opozicija bojkotovala zato sns imao 19 odbornika,ovo je realno svud u Toplici isti procenat,veliko je tvoje neznanje alamunja

   1
   3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button