U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Savetodavci unapređuju poljoprivrednu proizvodnju

Autor 5 nov 2018

PROKUPLJE- Savetodavci PSS Prokuplje, pored predavanja po mesnim zajednicama, obilaze i poljoprivredna gazdinstva na teritoriji celog Topličkog okruga i održavaju niz aktivnosti po nalogu Ministarstva poljoprivrede.

Po rečima v.d. direktora ove službe, Dejana Tonića, na terenu i na samom imanju poljoprivrednih proizvođača, savetodavci utiču na unapređenje poljoprivredne proizvodnje, kako u domenu primarne poljoprivredne proizvodnje, tako i u diverzifikaciji poljoprivrednih proizvoda, organske proizvodnje, vođenju knjige polja i vinogradarskog registra, bezbednoj primeni pesticida.
-Ovo će, ujedno, biti i teme na najavljenoj Zimskoj školi-seminaru za poljoprivredne proizvođače, koja se održava polovinom ovog meseca u tri opštine Topličkog okruga, i to u Blacu, Prokuplju i Žitorađi. O Zimskoj školi ćemo na našem sajtu blagovremeno obavestiti sve zainteresovane o terminima održavanja, kaže Tonić.
U PSS-u ističu da se proizvođači, zainteresovani za agrohemijsku analizu zemljišta, mogu javiti službi.
-Za ovu godinu, rokovi za podnošenje zahteva za podsticaje su završeni. Važno je da se proizvođači, pre kupovine mehanizacije, konsultuju sa našim savetodavcima, kako bi ostvarili prava u narednoj godini, kazali su iz PSS Prokuplje.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=87518

5 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Savetodavci unapređuju poljoprivrednu proizvodnju”

  1. Eeeeeee Pa deste dosad 🙂
    Samo nastavite 🙂

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up