U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Sećanje na NATO bombardovanje: Svako se borio oružjem koje ima, naš novinar svojim “perom”: Golubom protiv sokola

Autor 22 mar 2019

PROKUPLJE- Ne tako davna vest o postojanju indicija da su delovi nestalog aviona Antoana de Sent Egziperija, tvorca čuvenog “Malog princa” pronađeni na dnu mora, razbili su naš detinji mit o postojanju nevidljivih svetova na nebu, u koji smo tako duboko i dugo verovali.


No, brza reakcija Egziperijevih naslednika, koji su hitrim potezom stavili veto na medijsko proturanje ovakvih “izmišljotina”, vrlo brzo je umirila sve nevernike. I dalje zaljubljeno zureći u nebo, ni u uglu svesti nisu nailazili na pomisao da bi razbijanje mita o pilotu, nestalom, možda, u sopstvenu bajku, zaustavilo priliv ogromnog kapitala posedovaocima autorskih prava na izdanja koja niču širom sveta, zasnivajući svoj interes upravo na ovom mitu, koji je po svaku cenu trebalo sačuvati.
No ova kratka vest, poslužila nam je samo kao kao uvod u razbijanje jednog mnogo opasnijeg mita, koji ovih dana lebdi negde visoko nad našim glavama.
Jedna od najvećih misterija modernog militarističkog pokreta, čudo “Stelt” tehnologije, na žalost brzo je završilo svoj leteći mit, no u ovom slučaju u blatu sremskog atara Buđanovci.
“Nevidljivi” F – 117A, ili još zvučnije nazvan “Noćni soko”, koji, inače, leti vrlo visoko, ovoga puta je samo potvrdio onu staru, da ko visoko leti, nisko pada.
Avion futurističkog dizajna, proizašlog iz programa antiradarske detekcije, kojim je garantovana “nevidljivost” “Noćnog sokola”, potvrdio je svoju superiornost tokom operacije u Panami, a mit o njemu debelo pothranjen nakon zalivskog rata 1991. godine i napada na Irak 1996.
No, da i sam život može postati bajka, dokazao je beli golub, koji se iz miliona srpskih duša vinuo visoko u nebo, prkoseći “sokolu” svojom maslinovom grančicom.
Pad aviona vrednog 45 miliona dolara, kao i nerazjašnjena situacija oko misije spasavanja pilota, u kojoj su nestala i 2 helikoptera sa specijalno obučenim ljudstvom, izazvao je, ne samo pad akcija američkih proizvođača oružja, već i pad raspoloženja američkih oficira, kao i potencije (vojne) samog njihovog vođe.
Masa neispavanih, nevinih duša, i dalje noću upućuje svoje uznemirene poglede ka nebu, pitajući se: Da li je to samo ekran video igara po kojem se kreću zvezde – sateliti, ili se to Arhangel Mihajlo sa svojom nebeskom vojskom pravde i dalje suprotstavlja licemernom američkom “Milosrdnom anđelu”.
Jer, tasovi njegove vage ne odmeravaju snagu po vidljivosti, već po pravdoljubivosti i istinoljublju.

Pročitajte i...  U toku prva faza infrastrukturnog opremanja Privredne zone „Hisar“ u Prokuplju

(Tekst je objavljen u jeku Nato bombardovanja u Topličkim novinama)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=463450

22 mar 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Sećanje na NATO bombardovanje: Svako se borio oružjem koje ima, naš novinar svojim “perom”: Golubom protiv sokola”

  1. tu noć smo išli za Sarajevo da se spasimo

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up