U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

“Second hand” naš nasušni: Polovan život

Autor 13 apr 2018

PROKUPLJE- Ako pokušate da izbrojite broj prodavnica polovne robe u Prokuplju, dođete do desetak, kad ono u međuvremenu otvorena još neka nova …A počelo je još devedesetih godina.

Autor ovih redova pamti kad mu je prvi put supruga kupila 700 grama košulje.
Prva prodavnica, kod tehničke škole, prodavala je masu izgužvane robe, mereći je – na kilo. Svi smo odmah osetili i onaj karakteristični miris koji imaju sve te prodavnice …
Ali u početku nije sve išlo tako glatko. “Ovo je mali grad – u njemu sve se zna”. Oformila se grupa žena, stalnih posetilaca ovih objekata, koje su imale precizne informacije šta i kada u njih stiže, kojeg dana je sve na sniženje … Postojao je i raspored kada u koju prodavnicu treba otići – “na butanje”. Ta prva grupa bila je najhrabrija, odolevajući komentarima sugrađana, tipa – To su skinuli s nekog mrtvaca ! Ili – To bre, ko zna ko je nosio, i kaku je boles imao !!!
Istina, i u toj grupi bilo je sujete i komentara pri susretu u radnji – Ma, samo svratih da pogledam – uz vraćanje polovnog komada firmirane garerobe …
Vremenom se to prevazilazilo i horde žena, a i po neki stidljivko, neženja samac, sa sjajem u očima počeli su da se otimaju o komad friško pristigle robe. Poželjno je bilo da budete prva ruka – druge ruke (sekund hend), i da budete dobri s prodavačicom, koja bi za vas vadila nepoznate primerke robe – “iz magacina”.
Dobar psiholog bi objasnio da za klijentelu, koja sad već samouvereno obilazi ovaj raj za kupce, nije bitna cena, firmiranost, nemaština … Ne, ništa od toga ! Suština je – u traženju! Traženje kao kompenzacija za sve ostale životne probleme i frustracije. U koliko krcati ormari i plakari nisu više u stanju da prime toliku količinu dovučene robe, tu je i prodavnica polovnog nameštaja. Naravno i ormara. A ako vam trokira veš mašina od pranja kupljene robe, zbog dezinfekcije, i za to postoji rešenje – polovna bela tehnika!
I tako, prosečan Srbin na pola života, ima samo za polovnu garderobu, nameštaj, belu tehniku, auto …
Samo ga kod kuće čeka glanc nova žena iz pedeset i neke!


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=78908

13 apr 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za ““Second hand” naš nasušni: Polovan život”

  1. aaauuu

    Jedini i pravi pokazatelj kako nam ide i kako srbija napreduje. To je realnost a ne Pink.RTS,,,,,,,, itd. Sve same lazi o boljitku, napretku, smanjenju nezaposlenosti, vecim prosekom…… cemer i jad.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up