Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje, Nekategorizovano.

Selo tražilo, opština uradila!

Autor 29 maja 2018

PROKUPLJE- Opština Prokuplje izdvojila je sredstva i pomogla izgradnju letnjikovca u dvorištu crkve Svetog Panteleja u Bumbureku gde su se ove godine okupili žitelji ovog sela i u duhu pravoslavne hrišćanske tradicije podelili slavsku trpezu.

U susret proslavi seoske slave i pripremama za obeležavanje velikog praznika, građani Mesne zajednice Bumburek održali su zbor na koji su pozvali predstavnike lokalne samouprave i tom prilikom izrazili želju da im se pomogne oko izgradnje letnjikovca.

-Zahvalni smo Opštini Prokuplje koja je obezbedila veći deo sredstava, tako da smo ove godine pored crkve dobili prijatan kutak za naša okupljanja i proslave pravoslavnih praznika. Na nedavno održanom zboru prisustvovao je pomoćnik predsednika Opštine Prokuplje Vladica Mladenović, koji nam je tom prilikom obećao pomoć. Zadovoljni smo proslavili seosku slavu a i nadalje ćemo se ovde okupljati u radosti i slozi, rekao je predsednik Mesne zajednice Bumburek, Jugoslav Stefanović.

Složni meštani ovog sela uredili su pored crkve i igralište za decu jer, kako kažu, ovo je jedno od retkih sela sa mnogo dece, gde se u svakom dvorištu čuje dečija graja.

-Opština Prokuplje mnogo pažnje poklanja poboljšanju kvaliteta života na seoskom području. Uvek smo tu da našim sugrađanima pomognemo, da saslušamo njihove inicijative i probleme. I u narednom periodu nastojaćemo da obezbedimo sredstva i pomognemo u svakom pogledu, ali ono što je najvažnije u ovom momentu je nastojanje da uredimo atarske puteve kako bi poljoprivredni proizvođači brže i lakše dolazili do svojih njiva i drugih poljoprivrednih poseda, istakao je pomoćnik predsednika Opštine Prokuplje Vladica Mladenović.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=80954

29 maja 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Selo tražilo, opština uradila!”

  1. Saša

    Bravo za Jugoslava. Samo napred školski.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up