U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Šest miliona dinara za obnovu opreme u kuhinji

Autor 18 dec 2019

PROKUPLJE- Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Domu za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju, odobrilo je 6.000.000 dinara za obnovu opreme u kuhinji. Ova oprema nije obnovljena 33 godine.

-Oprema koja je bila u kuhinji, nalazi se od osnivanja Doma. Česti kvarovi i skupo održavanje, uslovili su njenu obnovu, izjavio je direktor Doma za smeštaj i negu starih lica Nebojša Vukadinović i dodao da se u kuhinji za korisnike dnevno sprema blizu 400 obroka.
Zavisno od zdravstvenog stanja korisnika, a u saradnji sa lekarom i nutricionistom, pravi se dnevni i sedmični jelovnik sa različitim vrstama jela.
Odabir kvalitetnih namirnica i veliko angažovanje i stručnost kuvara, doprinose da primedbi na jela skoro i da nema.
Vukadinović ističe da oni nekada, u granicama svojih mogućnosti, udovolje zahtevima korisnika kada su u pitanju pojedine vrste jela.
-Od strane resornog Ministarstva, ove godine ukupno nam je bilo odobreno 13 miliona dinara. Osim opreme za kuhinju, za koju smo dobili 6.000.000 dinara, za zamenu vodovodne i sanitarne mreže na novom delu zgrade utrošeno je 2.000.000, za materijalne troškove i održavanje 3.000.000, ugradnju salarnih panela za dogrevanje tople vode 1.400.000, rekao je on i dodao da su svi poslovi, koje radi resorno Ministarstvo i zaposleni u ustanovi, usmereni u cilju lepšeg, plemenitijeg, humanijeg i društveno korisnog odnosa prema starim licima.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475737

18 dec 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions