U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Setva pri kraju

Autor 19 apr 2019

PROKUPLJE- Nakon padavina ratari su ubrzano krenuli sa prolećnom setvom. Očekuje se da ovaj izuzetno važan poljoprivredni posao na teritoriji Topličkog okruga bude obavljen na površiniod blizu 6.000 hektara.

-Kiša koja je padala tokom protekle sedmice obradovala je sve poljoprivrednike, a posebno ratare koji zbog sušnog perioda nisu mogli da obave setvene radove. Kao i prethodnih, i ove godineu sve četiri opštine Topličkog upravnog okruga najvećepovršine naći će se pod kukuruzom. Pod ovom kulturom biće zasejano blizu 5.000 hektara, izjavio je savetodavac za ratarstvo u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi Prokuplje Radovan Bjelica i dodao da se očekuje da jari ječma budu zasejane na površini od blizu 300 hektara.
Očekuje se da razne vrste deteline budu zasejane na površini od 50 hektara, a preostale površine pod drugim krmnim biljem.
Bjelica je istakao da je prolećna setva u ravničarskom delu Toplice završena, a da bi u brdsko- planinskim predelima trebala da se završi u narednih nekoliko dana.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=464946

19 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up