U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Setva pri kraju

Autor 19 apr 2019

PROKUPLJE- Nakon padavina ratari su ubrzano krenuli sa prolećnom setvom. Očekuje se da ovaj izuzetno važan poljoprivredni posao na teritoriji Topličkog okruga bude obavljen na površiniod blizu 6.000 hektara.

-Kiša koja je padala tokom protekle sedmice obradovala je sve poljoprivrednike, a posebno ratare koji zbog sušnog perioda nisu mogli da obave setvene radove. Kao i prethodnih, i ove godineu sve četiri opštine Topličkog upravnog okruga najvećepovršine naći će se pod kukuruzom. Pod ovom kulturom biće zasejano blizu 5.000 hektara, izjavio je savetodavac za ratarstvo u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi Prokuplje Radovan Bjelica i dodao da se očekuje da jari ječma budu zasejane na površini od blizu 300 hektara.
Očekuje se da razne vrste deteline budu zasejane na površini od 50 hektara, a preostale površine pod drugim krmnim biljem.
Bjelica je istakao da je prolećna setva u ravničarskom delu Toplice završena, a da bi u brdsko- planinskim predelima trebala da se završi u narednih nekoliko dana.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy course download free
download huawei firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=464946

19 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up