U kategoriji Blace, Doljevac, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Sport, Žitorađa.

Sitra u Prokuplju počinje Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu

Autor 21 maj 2019

PROKUPLJE- U Sportskoj hali “Dr Zoran Đinđić” u Prokuplju sutra  počinje Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu. U četiri dana, koliko će trajati prvenstvo, očekuje se da publika vidi sve ono najbolje što srpski boks ima u ovom trenutku.

Grad Prokuplje je potpuno spreman za početak ove velike sportske manifestacije, jedne od najvećih u našem gradu u poslednjih nekoliko decenija.

-Prokuplje će ponovo, posle nekoliko decenija, biti bokserski centar Srbije. Kod nas su ljudi uvek voleli boks, tako da je ovo prilika da se i one starije generacije, koje su uživale u mečevima Ristića, Šaćirovića, Ališanovića, podsete kako je nekad bilo. Grad Prokuplje organizuje prvenstvo u saradnji sa Bokserskim savezom Srbije i ono će se održati od 22. do 25. maja. Očekujemo veliki broj takmičara, i svi koji nešto znače u boksu biće narednih dana u Prokuplju, rekao je Aleksandar Simonović, gradonačelnik Prokuplja.

Pročitajte i...  Završavaju se radovi na postavljanju behaton ploča na trotoarima u Prokuplju

Prokupčani su uvek bili sjajni domaćini, a imajući u vidu boksersku tradiciju, nije slučajno što se ovogodišnje prvenstvo održava baš u gradu na Toplici.

-Verujem da će takmičari osetiti onu našu pravu topličku dobrodošlicu, da će se ovde osećati kao kod svoje kuće i da će širom Srbije poneti dobre utiske o Prokuplju. Mi smo se, kao lokalna samouprava, potrudili da sve zahteve koje je imao Bokserski savez ispunimo i verujem da će prvenstvo proći bez ikakvih problema, istakao je Simonović i dodao da je za ovu priliku nabavljen profesionalni bokserski ring po svetskim standardima, koji će nakon prvenstva ostati u Prokuplju, što će mnogo značiti razvoju i popularizaciji boksa.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466560

21 maj 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up