U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Skupština Grada Prokuplja donela važne odluke

Autor 7 maja 2019

PROKUPLJE- Na današnjem zasedanju Skupštine Grada Prokuplja usvojene su važne odluke za život i rad građana Prokuplja. Izdvaja se ona kojom se predlaže Vladi Republike Srbije da prenese prava javne svojine Republike u svojinu Grada nad građevinskim zemljištem na kome je planirana izgradnja novog obdaništa u Prokuplju.


Kako je predočeno odbornicima, radi se o parceli od 3.996 kvadratnih metara koja je najvećim delom u svojini grada, s tim da je jedan manji deo, od oko stotinu kvadratnih metara, u državnom vlasništvu, pa se očekuje da Republika veoma brzo i taj deo prenese lokalnoj samoupravi, kako bi radovi na izgradnji obdaništa krenuli što pre.
Na osnovu projekta, a u skladu sa realizacijom programa inkluzivnog predškolskog i školskog obrazovanja Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, novo obdanište će se graditi na prostoru između stare započete hale i nove pijace.
Takođe je usvojen i predlog Odluke o pribavljanju nepokretnosti neposrednom pogodbom u javnu svojinu Grada Prokuplja, kako bi na toj lokaciji bila izgrađena saobraćajnica koja će povezivati novoizgrađeni most u selu Bresničić sa glavnim putem i naseljem u blizini mosta.
Skupština je danas usvojila i izmenjenu Odluku o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji grada, na osnovu koje će biti ukinuta izdvojena odeljenja u kojima nema đaka. U okviru ove Odluke je naglašeno da će sva ona odeljenja u kojima ima đaka, bez obzira na njihov broj, nastaviti sa radom.
Na današnjoj sednici Skupštine, usvojena je Odluka o izradi Lokalnog akcionog plana socijalne zaštite, kao i Odluka o donošenju Lokalnog akcionog plana za mlade.
Jedna od značajnih Odluka odnosi se na pružanje materijalne pomoći Crkvenoj opštini Prokuplje i sveštenstvu crkve Svetog Prokopija u izgradnji nove crkve Svetog Đorđa.
Obrazlažući izveštaj o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije za prošlu godinu, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović je istakao da je 2018. godina bila teška jer je u martu mesecu zbog poplava u Prokuplju bila proglašena vanredna situacija i jedan broj ljudi iz romskog naselja Mala Guba, čiji su domovi bili poplavljeni, smešten je u improvizovani prihvatni centar u zgradi Sokolane.
-Mogu da kažem da nam se, zahvaljujući pomoći Vlade Srbije, tako nešto nikada više neće ponoviti jer smo trajno rešili višedeceniski problem izlivanja Toplice i plavljenja romskog naselja i Liparske ulice, kazao je gradonačelnik Simonović.

Pročitajte i...  Rukometaši Jastrepca plasirali se u 1/4 Kupa istočne Srbije


On je objasnio da je izgrađen zaštitni bedem na Stražavačkoj reci i reci Toplici koji je zaštitio pomenuta naselja, i naglasio da će veoma brzo žiteljima naselja Mala Guba biti sagrađeni i novi domovi koji će biti na bezbednoj udaljenosti od reke.
U nastavku sednice, odbornici su usvojili izveštaje o radu ustanova kulture u Prokuplju.
Na današnjoj sednici je za novog v. d. direktora JP Direkcija za izgradnju, urbanizam i stambene poslove izabran Milisav Brajković.

Download Nulled WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
online free course
download karbonn firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
free online course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465642

7 maja 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up