U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Skupština Grada Prokuplja usvojila Odluku o završnom računu budžeta za 2019. godinu

Autor 11 sep 2020

PROKUPLJE- Na današnjoj sednici Skupštine Grada Prokuplja, usvojena je Odluka o završnom računu budžeta za 2019. godinu, kao jedna od najznačajnijih stavki za funkcionisanje grada i kao osnova za nastavak ulaganja u izgradnju kapitalnih infrastrukturnih projekata u ovoj 2020. godini, od krucijalne važnosti za građane Prokuplja.

Prema rečima predsednika Skupštine Grada Prokuplja, Dejana Lazića, zbog važnosti ove Odluke i rokova koji ističu 13. septembra, sednica Skupštine Grada Prokuplja sazvana je po hitnom postupku.

Član Gradskog veća zadužen za finansije Saša Stošić je naglasio da je usvajanje odluke o završnom računu za 2019. godinu, koje se danas našlo pred odbornicima, od kapitalne važnosti za funkcionisanje grada, što između ostalog znači nastavak ulaganja u važne građevinske projekte i izgradnju ulica i puteva, kao i nesmetano funkcionisanje svih javnih službi i ustanova u gradu.

Obrazlažući završni račun za prethodnu 2019. godinu, Danijela Rajić, rukovodilac Odeljenja za finansije Gradske uprave Prokuplje, za skupštinskom govornicom naglasila je da on sadrži bilans prihoda i rashoda, izveštaj o novčanim tokovima, izveštaj o izvršenju budžeta, sa prikazanom razlikom između odobrenih sredstava i izvršenja, nivo finanasiranja direktnih i indirektnih korisnika, finanasiranje gradnje kapitalnih infrastrukturnih projekata, a između ostalog i namenske transfere iz Republike, servisiranje zaduženja i vraćanje kredita među kojima je najveći onaj „Uni Credit banci a.d.“, kojoj je na ime duga u 2019. godini ukupno isplaćeno nešto više od 25 miliona dinara.

Prema njenim rečima, samo za osnovne škole prošle godine je iz budžeta izdvojeno 82,775,622.43, za srednje škole 37,652,533.66 dinara, a za potrebe Pretškolske ustanove i ustanova kulture 34.946.296,98 dinara.

Kako je istakla Rajić, tokom godine vodilo se računa o tome da svi direktni i indirekti korisnici budžeta normalno funkcionišu, pa im se u skladu sa tim vršio i prenos sredstava.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=485423

11 sep 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions