Soko Banja

FAM
BlaceDruštvoKuršumlijaPoslednje VestiProkupljeŽitorađa

Sledeće godine veće subvencije za poljoprivrednike

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković održala je juče u prostorijama Ministarstva sastanke sa poljoprvirednicima koji su se odazvali pozivu na razgovor i konstruktivnu diskusiju o poboljšanju položaja poljoprivrednika u ovoj i narednim godinama.
Na sastanku se, pored planova i strategije države prema agraru za 2024. godinu govorilo i o ispunjenosti svih tačaka sporazuma koji je u maju ove godine dogovoren sa poljoprivrednicima i svim relevantnim udruženjima.
„Subvencije za 2024. godinu će svakako biti veće. Rekla sam da će sigurno biti povećanje po hektaru. Minimalna cena stoji u zakonu, a mi ćemo isplaćivati shodno budžetu, a budžet je veći nego što je bio 2023. godine. Svi će dobiti iznos od 18.000 dinara, a iznos od 35.000 dinara će dobiti po hektaru oni poljoprivrednici koji koriste sertfikovano seme.“, podsetila je Tanaskovićeva.
Podsećamo da pored ispunjenosti zahteva za povećanje subvencija po hektaru, Ministarstvo je ove godine ispunilo i zahteve koji se tiču povećanja subvencije za premije za mleko, podsticaje za priplodne mlečne krave ali i uvođenja povrata akciza na gorivo od 50din na već povlašćene cene za gorivo od 179din/l.

(Izvor: http://www.minpolj.gov.rs)

Soko Banja

6 komentara

  1. Lepo naš narod kaže:
    „Obećanje ludom radovanje“.
    Ili „Ne lipši magarče do zelene trave“.

    28
  2. Privremena skupština naroda dostojnog srbije je to rešila treba volja naroda da bi se to sprovelo

  3. Šta se podrazumeva pod sertifikovano seme i koliko ja razumem biće damo te parcele za uvećane subvencije

Back to top button