U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Snežana Milojević dobila prestižnu nagradu na Sajmu knjiga u Nišu

Autor 1 feb 2019

PROKUPLJE- Na Sajmu knjiga u Nišu studija Prokupčanke Snežane Milojević „Od premudrih čula-ogledi o staroj srpskoj književnosti“, u izdanju Međunarodnog centra za pravoslavne studije iz Niša, ovenčana je nagradom „Inicijal“. Ova nagrada se dodeljuje onom izdanju za koje žiri proceni da svojim kvalitetom „afirmiše knjigu u užem ili širem smislu“.

Snežana Milojević živi skromno i tiho u Prokuplju, radi kao profesor i daje sve od sebe ne bi li svoje đake oslobodila neznanja i podstakla ih na razvijanje duhovne komponente ličnosti.

Ona piše priče i putopise, a njene knjige su imale svoje uspešne promocije, osim u našem gradu, i u Nišu, Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Pirotu, Leskovcu, Vranju i drugim gradovima širom zemlje. Svoje priče i putopise objavljuje u književnoj periodici u zemlji i inostranstvu.

Pročitajte i...  Opština Žitorađa pokrenula investiciju vrednu 6,5 miliona evra

Manje poznat u javnosti je njen naučni rad, njeno učestvovanje na međunarodnim projektima iz oblasti filologije. Ova profesorka lokalne zanatske škole, ima bibliografiju naučnih radova dostojnu jednog univerzitetskog profesora, a njene studije za recenzente imaju značajna imena iz oblasti kojom se bavi.

Studija „Od premudrih čula“ sadrži rezultate njenog pomnog proučavanja srednjovekovne književnosti koji su prethodno objavljeni u renomiranim časopisima i zbornicima sa naučnih skupova u zemlji i inostranstvu, čime tekst ove knjige dodatno dobija na težini.

Žiri Sajma knjiga u Nišu u sastavu: Vlasta Mladenović, Aleksandar Kostadinović i Miroslav Todorović, ovu prestižnu sajamsku nagradu je dodelio knjizi Snežane Milojević „za savremeni analitički pristup tekstovima srpske književnosti srednjeg veka“.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=460879

1 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Snežana Milojević dobila prestižnu nagradu na Sajmu knjiga u Nišu”

  1. Bistro

    jako prepotentno, vidi se da je autorka knjige sama pisala vest i hvalospev

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up