U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

SNS sama formirala vlast u Prokuplju, među funkcionerima ima novih lica

Autor 17 avg 2020

PROKUPLJE- Na današnjoj konstitutivnoj sednici verifikovani su mandati 55 odbornika Skupštine Grada Prokuplja. Vlast je formirala Srpska napredna stranka koja ima 41 od 55 odbornika. SPS ima šest, lista Za kraljevinu Srbiju četiri, Zavetnici tri, a Ujedinjena demokratska Srbija ima jednog odbornika. U narednom periodu videće se ko će od njih podržavati vlast a ko će biti opozicija.

Za predsednika Skupštine izabran je Dejan Lazić, koji je i do sada obavljao tu funkciju, kao i njegov pomoćnik Nikola Hadži Lazić. Za gradonačelnika je izabran Milan Aranđelović a za zamenika gradonačelnika Dejan Tonić.

Većnici su Milica Erić, Vladica Mladenović, Saša Stošić, Miloš Kostić i Žarko Koprivica, koji su i do sada bili na tim funkcijama a novi većnici su Milena Petrović, Nikola Koprivica, Katarina Veljović i Oliver Radošević,

Govoreći o svom planu i programu novi gradonačelnik Aranđelović je rekao je da je on sastavljen u 15 tačaka.

-Kao odgovorna vlast nastavićemo da dajemo maksimum u razvoju našeg grada, za koji smo do sada učinili više od bilo koje prethodne vlasti. Prioritet su nam velike investicije koje smo započeli. Pre svega mislim na izgradnju novog Zdravstvenog centra na površini od 30.000 kvadratnih metara, čime će Prokuplje i ceo region dobiti jednu od najsavremenijih zdravstvenih ustanova. Druga velika investicija, koja nam predstoji je izgradnja Industrijske zone „Hisar“, koja će se prostirati na površini od 16 hektara. Sa kompletno opremljenom infrastrukturom ponudićemo je investitorima, što će doprineti razvoju privrede Toplice i otvaranju novih radnih mesta, naglasio je Aranđelović.

On je takođe dodao, da će u najskorije vreme biti nastavljena izgradnja nove Zelene pijace na prostoru ispod Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“, gde je već urađena pristupna saobraćajnica i izgrađen most. Kako je istakao, ovim projektom će Prokuplje dobiti savremenu tržnicu, izgrađenu po najvišim standardima.
Prema rečima gradonačelnika Aranđelovića, u planu je i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, zamena starih azbestnih cevi i izgradnja novih vodovoda.
– Nastojaćemo da u svim naseljima, koja do sada nisu imala adekvatnu komunalnu infrastrukturu, izgradimo vodovod i kanalizaciju, asfaltiramo puteve. U planu je i izgradnja novog groblja na prostoru Đurovca, kao i rešavanje problema pasa lutalica, koji je jedan od gorućih u našem gradu. U okviru naših budućih planova, predviđeno je i izmeštanje gradske deponije, gde bi potom bio izgarađen veliki sporstki centar. Veliku pažnju posvetićemo i uređenju dečijih igrališta, sportskih terena, novog gradskog trga, naglasio je gradonačelnik Grada Prokuplja Milan Aranđelović i dodao da je u planu i rekonstrukcija ulice Ratka Pavlovića od Kasarne do izlaza iz grada, izgradnja kružnih tokova i semafora, kao i uređenje brda Hisar, gde je u toku restauracija tvrđave.
Prema obećanjima novog gradonačelnika, građani Prokuplja dobiće mnogo više novih mogućnosti za organizovanje sportskih, kulturnih i turističkih sadržaja, kao i uređene ulice, puteve, komunalnu infrastrukturu, jednom rečju, bolje uslove za život i rad u svom gradu.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=484663

17 avg 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

5 komentara za “SNS sama formirala vlast u Prokuplju, među funkcionerima ima novih lica”

  1. Rangina mala

    Asfaltirati put od Donje Trnave do zaseoka Rangina mala gde zive ljudi .

  2. Milenko

    Opet ovi sa srednjom skolom

  3. Anonimni

    Milenko vi verovatno nemate osnovnu

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions