U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

SO Prokuplje: Usvojen Izveštaj o izvršenju budžeta za devetomesečni period

Autor 22 nov 2018

PROKUPLJE- Na današnjoj sednici SO Prokuplje odbornici su usvojili Izveštaj o izvršenju budžeta za devetomesečni period.

U obrazloženju Izveštaja o izvršenju budžeta opštine Prokuplje za ovaj period, navodi se da su ukupno ostvareni prihodi 54,95 odsto u odnosu na plan budžeta, što je skoro isti procenat kao i izvršenje prošlogodišnjeg budžeta za taj period.

-Očekujemo da do kraja godine izvršenje budžeta bude preko 90 odsto. Važno je istaći da na računu svakodnevno imamo između 300-350 miliona dinara. Sledeće godine ta sredstva ćemo uložiti u sport, razne sadržaje i aktivnosti naših najmlađih sugrađana, istakao je član Opštinskog veća zadužen za finansije Saša Stošić.

Od 1. decembra, po prvi put, počeće aktivnosti oko izrade budžeta Grada Prokuplja, istaknuto je na današnjoj sednici, što će omogućiti da se na javnoj raspravi iznesu svi predlozi i sugestije za kreiranje gradskog budžeta za 2019. godinu.

U nastavku sednice doneta je odluka o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Opštine Prokuplje, kojom će biti nastavljen proces kupovine zemljišta i nekoliko pomoćnih objekata u Novoj Božurni. Zbog blizine auto-puta, ova parcela biće interesantna za nove investitore, što bi znatno doprinelo razvoju Prokuplja.

Odbornici su usvojili i odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za narednu godinu. Kako je teritorija opštine Prokuplje podeljena na četiri zone, cena građevinskog zemljišta po kvadratu za utvrđivanje poreza na imovinu kreće se od 800 do 2000 dinara u prvoj zoni, dok je za stanove od 28.000 u četvrtoj i 55.000 u prvoj gradskoj zoni.

Razmatran je i Program poslovanja JP za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje, kao i Izmene i dopune Posebnog programa korišćenja subvencija iz budžeta ovom preduzeću.

Predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović je ovom prilikom istakao da će nabavka kamiona i građevinskih mašina omogućiti efikasnije poslovanje ovog preduzeća.

-Mi smo u mogućnosti da kupujemo. Da li je to zemljište ili mašine, važno je da ulažemo u naš grad. Opremićemo mehanizacijom JKP „Hameum“, ali isto planiramo i za JP za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje, jer sam siguran da će to biti najuspešnije preduzeće na jugu Srbije. Osim toga, planiramo da nastavljamo ulaganja u razvoj infrastrukture, da naš grad razvijamo u svakom pogledu, istakao je Simonović.

Na današnjoj sednici doneta su rešenja o imenovanju novih članova školskih odbora, kao i izmene Rešenja o osnivanju Komisije za razvoj, privredu i budžet Skupštine opštine Prokuplje.

Odbornici su upoznati i sa Informacijom o radu škola i Predškolske ustanove, kao i o pripremljenosti za školsku 2018/2019. godinu.

Download Nulled WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy free download
download lenevo firmware
Download WordPress Themes
free download udemy course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88112

22 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up