U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Sretenjski susreti pesnika

Autor 7 feb 2020

PROKUPLJE-  Ovogodišnja, 15. po redu pesnička manifestacija „Sretenjski susreti“, zakazana je za 13. februar, u 18 sati, u Domu kulture i okupiće pesnike iz cele Srbije, ali i okruženja. Ono što je najvažnije, kako ističu u Domu kulture, koji je i organizator ovog značajnog dešavanja, jeste da oni nastavljaju da se održavaju pod okriljem ove ustanove, upravo tamo gde i pripadaju, svojoj matičnoj kući.
Toga dana, četrdesetak pesnika iz različitih krajeva naše zemlje, ugostiće književni stvaraoci iz Toplice. Svaki od njih, kazivaće po jednu svoju pesmu, a najbolji će biti nagrađeni Sretenjskom poveljom i Sretenjskim odličjem. Laureati će dobiti po jednu knjigu i zahvalnicu, kao i sliku sa Likovne kolonije „Ajdanovac“.
Ipak, kako ističu u Domu kulture, najveća nagrada i za ovogodišnje dobitnike Sretenjske povelje i Sretenjskog odličja, biće objavljivanje njihove pesme u časopisu „Tok“.
„Sretenjski susreti“ se ove godine po šesti put održavaju u vidu pesničkog maratona i po šesti put će najbolji pesnici poneti Sretenjsku povelju i Sretenjsko odličje. Ove nagrade su prvi put dodeljene povodom desetogodišnjice „Sretenjskih susreta”, 2015. godine.
Prošlogodišnji dobitnici ovih priznanja su pesnici Miloš Makera i Zvezdana Milosavljević.

Pročitajte i...  Borba za opstanak jednog maloletnog dečaka iz Prokuplja


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=477564

7 feb 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up