U kategoriji Blace, Društvo.

Stigli plastenici

Autor 14 maj 2021

BLACE- Ženama nosiocima poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Opštine Blace koje su juče potpisale ugovore o dodeli besplatnih plastenika, isti  su danas stigli na kućnu adresu.

Prevoz plastenika obezbedila je lokalna samouprava Opštine Blace u saradnji sa Jkp Blace.

Dimenzije pastenika su petnaest puta četiri metara(šezdeset kvadrata), sa petnaest metalnih cevi, nekapajućom višegodišnjom folijom, razvodnim crevom,a u sastav plastenika su  i  kapajuće trake i slavine za navodnjavanje.

Swiss pro,novčanim sredstvima podržao je kupovinu plastenika za 12 gazdinstava dok je opština Blace donirala kupovinu još 3 plastenika, jer je u međuvremenu došlo do poskupljenja  cene plastenika, tako da su plastenici stigli na adresu svih petnaest žena koje su ispunile uslove konkursa.

Plastenici su deo Projekta “Ekonomsko osnaživanje žena poljoprivrednica”, koji se realizuje u okviru programa “Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – SWISS PRO” koji podržava Vlada Švajcarske, u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge ( UNOPS ) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština ( SKGO).

Dobitnice plastenika, ističu da pomenuta donacija, u mnogome znači ekonomskom osnaživanju njihovih gazdinstava i veliku zahvalnost upućuju Swiss pro-u i opštini Blace.

Većina njih, prema prvim najavama, u plastenicima će gajiti povrće a veliko interesovanje vlada i za plasteničku proizvodnju jagoda  i cveća.

 

 

 

1
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=494973

14 maj 2021. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Stigli plastenici”

  1. Caki

    Ženama plastenici da muškarci u njima rade

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions