U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Stihovi i proza na internet adresi knjizevnaomladinaprokuplja.wordpress.com

Autor 26 jan 2019

PROKUPLJE- Kako bi njihovo literano stvaralaštvo bilo dostupnije, pre svega mladim ljubiteljima pisane reče, ali i svima onima koji idu u korak sa modernom tehnologijom, pesnici Književne omladine Prokuplja kreirali su onlajn platformu, pa se sada njihov rad, osim na književnim večerima, može pratiti i na internet adresi knjizevnaomladinaprokuplja.wordpress.com.

–Pokretanje ovog originalnog veb mesta odvija se pod pokroviteljstvom Doma kulture, koji je prepoznao značaj elektronske komunikacije i predstavljanja radova mladih književnika, jer su današnje generacije okrenute internetu kao primarnom izvoru informisanja. Inicijativu je pokrenula profesor srpskog jezika i književnosti Srbijanka Stanković, nekadašnji član i nekadašnji predsednik Književne omladine u Prokuplju, koja je podršku u realizaciji ove ideje imala u Ivani Lekić, svojoj dugogodišnjoj saradnici u radu sa generacijama topličkih pesnika, rekla je direktorka Doma kulture Tijana Petrović i dodala da se poslednjih godina Književnoj omladini Prokuplja, koja radi u okviru Doma kulture, priključuje sve više mladih književnika, osnovaca i srednjoškolaca, koji dobijaju priznanja i pohvale gde god da se čuje njihova reč.
Ona je naglasila da je krajem prošle godine izašla i treća zbirka poezije Književne omladine “Poetski orgazam”, i da je rad ovih zaljubljenika u pisanu reč zaslužio najveću moguću podršku.
Pored toga što će promovisati rad mladih pisaca stihova i proze, na ovom internet blogu zainteresovani će moći da se upoznaju sa aktivnostima mladih književnika i prate najave književnih večeri.
Radovi objavljeni na portalu Književne omladine, biće redovno i na zvaničnoj stranici Doma kulture.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=366452

26 jan 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up