U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Stojan Cvetković, vlasnik firme Kiler auto u Zemunu: Nikad nisam zaboravio svoje selo Gornje Kordince i Prokuplje

Autor 24 jan 2020

PROKUPLJE- U serijalu “Naši i uspešni”, koji organizuje Jastrebac-epigenija, u saradnji sa “Film klubom“ u Prokuplju i Udruženjem “Volimo Jastrebac”, građanima se predstavio Stojan Cvetković, vlasnik firme Kiler auto u Zemunu.

Ova firma osnovana je 1991. godine kao radnja za popravku izduvnih sistema na vozilima. Nekoliko godina kasnije, preduzeće se oprema linijom za proizvodnju izduvnih lonaca i delova izduvnih sistema i prerasta u firmu za proizvodnju, promet i uslužne delatnosti.

-Od jedne male radnje u kojoj sam počeo da radim, firma je prerasla u jedno srednje preduzeće gde trenutno radi 70 radnika. Mnogo znanja, rada, strpljenja i odricanja trebalo je da bi se stvorilo ovo što sada imamo, rekao je on i dodao da tokom svog života i rada u Zemunu, nikada nije zaboravio svoje rodno selo Gornje Kordince i Prokuplje.

Pročitajte i...  Blago kuršumlijskog kraja: “Evropa”

Ovaj ugledni privrednik, koji je bio i predsednik Udruženja Topličana u Beogradu, finansirao je izgradnju crkve “Kozme i Damjana” u svom selu, bio pokretač poljoprivredno-turističke manifestacije “Toplički sabor višnjara” i donator mnogih humanitarnih akcija.

Za svoj dugogodišnji rad i doprinos razvoju svog rodnog kraja, dobitnik je mnogobrojnih domaćih i međunarodnih priznanja.

-Tokom svog radnog veka, stalno sam dolazio u Prokuplje i svoje selo. Sa svojim poslovnim partnerima i privrednicima iz Toplice, nastojao sam da pomognem razvoju ovog kraja i ljudima koji u njemu žive, zaključio je Cvetković.

Razgovoru sa ovim privrednikom, prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović, koji je izjavio da je ovo bila jedinstvena prilika da se mladi privrednici upoznaju sa svim poteškoćama, ali i uspesima poslovanja jedne firme.

Pročitajte i...  Milanovčani očitali lekciju futsalerima iz Blaca

-Primer Stojana Cvetkovića, jasno pokazuje kako se od jedne male zanatske radnje stvara jedna uspešna firma. U svom dugogodišnjem uspešnom radu, on je na razne načine pomagao svoj rodni kraj, rekao je Paunović i zaključio da rodno mesto ne treba da se zaboravi, bez obzira gde živeli i radili.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=476980

24 jan 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

10 komentara za “Stojan Cvetković, vlasnik firme Kiler auto u Zemunu: Nikad nisam zaboravio svoje selo Gornje Kordince i Prokuplje”

  1. Veliki pozdrav za Stojana

  2. Ivana Trmčić

    Izuzetan čovek, domaćin i privrednik. Ponosna sam što vučemo korene iz istog kraja, naše Toplice i Prokuplja. Pozdrav od porodice Trmčić.

  3. BRAVO ZA MOG DRGA STOLETA I NETREBA ZABORAVITI KORENE I RODNO SELO ZAVICAJU MIO POZDRAV

  4. tako i treba pozdrav za zemljaka

  5. Pozdrav za našeg Stojadina

  6. Ali zato tzv politicari zaboravljaju i kako se zovu,cim se domognu Beograda.

  7. Bravo Stole! Miloš Stanković iz Udruženja Topličana Beograd.

  8. Zasto da zaboravi,pa nije otisao na Mesec vec u prljavi ocajni Beograd.Kordince je za Beograd Mali Frankfurt.Joj gluposti

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up