U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Stomatološka služba obeležila Nacionalnu nedelju zdravlja usta i zuba

Autor 20 maja 2016

BLACE- Dom zdravlja Blace i ove godine učestvuje u zdravstveno promotivnoj akciji Nacionalne nedelje zdravlja usta i zuba, koja se održava od 17. do 23. maja 2016. godine pod sloganom „Osmehni se zdravo” a u cilju podizanja svesti građana o značaju oralnog zdravlja i velike zastupljenosti bolesti usta i zuba.

f4ba009d-aa05-4b76-81fb-32120bc18d6a

Tim povodom Stomatološka služba Doma zdravlja organizovala je niz raznih aktivnosti na informisanju stanovništva o značaju oralnog zdravlja i merama prevencije, a posebno o potrebi i mogućnostima da se ličnim i kolektivnim angažovanjem i pozitivnim ponašanjem čuva i unapređuje zdravlje usta i zuba.

U Osnovnoj skoli ,, Stojan Novakovic” zdravstveni radnici Stomatološke službe uz nesebičnu pomoć nastavnika, održali su učenicima od petog do osmog razreda veoma interesantna i korisna predavanja o prevenciji karijesa, koji je veoma rasprostranjen kod dece školskog uzrasta.

Ciljevi nedelje zdravlja usta i zuba su da se privuče pažnja na značaj zdravlja usta i zuba, kao važne komponente opšteg zdravlja, da se informiše stanovništvo o metodama za sprečavanje oralnih bolesti i pruži podsticaj za njihovu široku primenu, da se mobilišu svi segmenti društva da prema svojim obavezama i mogućnostima daju doprinos promociji, unapređenju i očuvanju opšteg i posebno oralnog zdravlja i da se motivišu doktori stomatologije da primenjuju integrisani pristup u terapiji oralnih bolesti, saopštio je Dom zdravlja.

Kao i prethodnih godina, u okviru kampanje, u saradnji sa „Prosvetnim pregledom Srbije”, raspisan je konkurs za literarni sastav i likovni rad u okviru kampanje Nedelje zdravlja usta i zuba na temu: Osmehni se zdravo. Nakon izbora najboljih likovnih i literarnih radova na nivou okruga, biće proglašeni i najbolji radovi na republičkom nivou.

bcf45da7-5b1a-4fb4-9d59-32df154d50ad eda88d1b-f45b-45d3-895c-f68b4455f861

Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
lynda course free download
download coolpad firmware
Download WordPress Themes
udemy free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=47351

20 maja 2016. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up