U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Štrajk u Leoniju!

Autor 11 jul 2019

PROKUPLJE- Radnici kompanije “Leoni” u pogonima u Malošištu, Nišu i Prokuplju spontano su obustavili rad na jedan sat zbog smanjenja zarada i neisplaćivanja prekovremenog rada.

Kako agencija Beta saznaje od radnika, ne radi se o organizovanom i prijavljenom štrajku jer tako nešto, kako su kazali, u “Leoniju” nije moguće, već su zaposleni jutros odbili da da rade pre nego što se sastanu sa direktorima i šefovima pogona.

“Tražili smo sastanak sa rukovodstvom fabrike kako bi nam objasnili zbog čega su nam junske plate smanjene za 5.000 do 10.000 dinara. Plate su do sada bile oko 39.000 dinara, a sada su nam isplatili između 31.000 i 35.000 dinara”, istakao je jedan od radnika kompanije “Leoni”.

Pročitajte i...  Nekima ni korona nije pomogla da se uzmu u pamet!

Jedna od nezadovoljnih radnica kazala je da su se uslovi rada u “Leoniju” drastično pogoršali od kada su strani direktori otišli a ne njihovo mesto došli naši ljudi.

“Prekovremeni rad i rad subotom se preračunava u slobodne dane, ali se ti slobodni dani uzimaju ukoliko vas fabrika preko nedelje pošalje dva, tri dana na odmor jer trenutno nema posla. Ukoliko radite na traci a zatreba vam slobodan dan iz bilo kog razloga nema šanse da ga dobijete, koliko god prekovremenog rada imali”, naglasila je radnica “Leonija”.

Ona je kazala da se radnici redovno premeštaju sa jednog radnog mesta na drugo ili iz jedne fabrike u drugu, iako većina nije potpisala saglasnost za tako nešto.

Pročitajte i...  Strah od zagrljaja

“Svi koji se pobune zbog malih plata ili zbog premeštanja na drugo radno mesto dobijaju odgovor da mogu da uzmu radnu knjižicu i odu iz fabrike, ukoliko im nešto ne odgovara. Nema kompromisa i dogovora”, rekla je radnica “Leonija”.

Kompanija “Leoni” za sada se nije oglasila povodom obustave rada zaposlenih. Prilikom nedavne proslave deset godina rada u Srbiji te nemačke kompanije koja proizvodi automobilske kablove rečeno je da u njenim pogonima u Malošištu, Prokuplju i Nišu radi 9.000 radnika.

Ministarstvo finansija objavilo je ovih dana da je u prvih pet meseci “Leoni” ostvario izvoz od 105,9 miliona evra i da se na listi naših najvećih izvoznika nalazi na petom mestu.

Pročitajte i...  Juniorski – seniorski obilazak Pasjače

(Izvor Beta)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469226

11 jul 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

18 komentara za “Štrajk u Leoniju!”

 1. kole

  A kukali ste kako vam ne valja kod nasih privatnika, e sad posle je….a nema kajanja

 2. Nikola

  Podrška radnicima da istraju u svojim zahtevima, nedajte da vas ponižava taj kapitalistički ološ.

 3. Konačno ste se dozvali pameti.

 4. Anonimni

  Jednoj ….. iz kursumlije je prelepo dole!?

 5. I u komsiluku nista nije bolje socijala pa je veca, radimo po 12 sati, subote,nedelja krece nocna za sta?

 6. Draza

  Mnoge zene iz Kursumlije su se hvalile sa fabrikom ljubavi!!!!

 7. Kljucna recenica, “od kad su otisli strani sefovi a dosli nasi”, divan smo narod

 8. ja

  najgora fabrika gde se covek moze zaposliti

 9. jebo vas cutura kod njega vece -plate

 10. Danko Bote cuti. Nisi se javio za rec i Cuti.

 11. Bora

  Leskovac nije daleko,a u fabrikama istog profila su plate duplo jace. O Novom Sadu da ne pricamo! Dokle vise ova diskriminacija!!!!

 12. More ce da rade pa ce pitaju ima li jos dali bulju pod kiriju.
  Podizali kredite mora da rade.

 13. Paz da vi ne kazem ime

  Bezmalo 40000 hiljada i njima malo?! Koj će da da otkaz ocu ja da radim ?Mnogo vas je gospodin Vučić razmazio. Pa niste vi Beograđani da radite malo a dobijete 70-80 hiljada. Jel ima Leoni u Beogradu? Nema. Naravno da nema nisu ludi da idu na posao gde mora da se radi.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up