U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Studenti pružaju besplatnu pravnu pomoć

Autor 11 feb 2020

PROKUPLJE- Klub za osnaživanje mladih “KOM 018” iz Niša, u saradnji sa Društvom Roma iz Prokuplja, održali su sastanak na kome se govorilo o pružanju besplatne pravne podrške marginalizovanim grupama. Nosilac ovog projekta je KOM 018, a partneri su Pravni fakultet iz Niša i studenti završnih godina ovog fakulteta.

Koordinator pružanja mobilne pravne podrške, Nikola Božanović, izjavio je da oni rade od 2016. godine i da je skoro 250 lica do sada ostvarilo neka od osnovnih prava.

-Klub za osnaživanje mladih ima dvostruku ulogu. Osim pružanja pravne podrške marginalizovanim grupama, azilantima i tražiocima azila, studenti Pravnog fakulteta, na praktičan način, proveravaju svoje znanje, izjavio je on i dodao da se, osim Prokuplja, besplatna pravna podrška pruža u Leskovcu i Nišu.

Pročitajte i...  Evo kako je nastala Prolom banja

Student četvrte godine Pravnog fakulteta, Marko Ćirić, naglasio je da je dobro što su i studenti uključeni u projekat.

-Tokom praktičnog rada, nastojimo da primenimo znanja stečena na fakultetu. U tome nam pomažu profesori i koordinatori projekta. Tokom dosadašnjeg rada, tražiocima pravne podrške, davali smo savete kako i na koji način mogu da ostvare svoja prava, rekao je Ćirić i podvukao da mu ovaj rad mnogo znači tokom studiranja.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=477691

11 feb 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Studenti pružaju besplatnu pravnu pomoć”

  1. Će da dele besplatno dok gi tatko i majka izdržavaju. Umesto da unovči svoje znanje, školovanje,kasnije iskustvo i pravo kao zanat i veštinu tumačenja propisa i činjenica i dokaza, oni dele. Pa što ne dele privatni lekari džabe usluge. Pa hajdemo onda džabe hleb, struja, polaganje za vozački. To je džabe za nekog ali se prevali krajnja cena na poreskog obveznika. Sad će brzo popis, pa ću videti kako ću se izjasniti.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up