U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Stvar srca: Izgradimo igralište za decu

Autor 14 maj 2019

KURŠUMLIJA- Osnovna škola “Drinka Pavlović” dobila je od švajcarske humanitarne organizacije “Stvar srca” donaciju u iznosu od 4.500 eura za izgradnju igrališta. Organizaciju vodi Veselinka Veselinović Topalović iz Ciriha i već su donirali nekoliko igrališta u Srbiji. U saopštenju ove humanitarne organizacije stoji:

“Opština Kuršumlija, na jugu Srbije, nadaleko poznata po Đavoljoj varoši, ima 90 naselja i sela, ali samo dve osnovne škole. Jedna od njih nosi ime Drinke Pavlović, učiteljice i heroine Narodnooslobodilačke borbe.
Osnovna škola „Drinka Pavlović” postoji od 1954. godine i nekada je u njenim klupama učilo 2.000 đaka. Sada, kada obeležava jubilej – 65 godina postojanja i rada, ona je druga kuća za 700 učenika od prvog do osmog razreda.
Pod krovom ove kuće znanja deci su na raspolaganju 32 učionice i fiskulturna sala, a iza zgrade prostire se hektar i po zelene površine i igralište sa dva gola gde deca najradije provode slobodno vreme. Godinama uprava škole pokušava da prikupi novčana sredstva za uređenje ove zelene oaze u školskom krugu. Do sada im nije pošlo za rukom da prostor u kome đaci najčešće borave oplemene klupama, ljuljaškama, toboganima i sličnim mobilijarom primerenim dečjem uzrastu.
Uređeno igralište značilo bi više druženja i radosti, ne samo za decu koja u ovoj školi uče, već i za sve devojčice i dečake predškolsog i školskog uzrasta koji se zateknu u samom centru grada, gde se nalazi glavna zgrada Osnovne škole „Drinka Pavlović”.
Humanitrana organizacija „Stvar srca” moli sve plemenite ljude dobre volje da novčanim sredstvima, koliko ko može, pomognu da se san učenika „Drinke Pavlović” o uređenom školskom igralištu pretvori u stvarnost. Dobrotvorne donacije koje će omogućiti mališanima u Kuršumliji da provode lepše i kvalitetnije vreme na otvorenom mogu se uplatiti na račun organizacije „Stvar srca”.

Pročitajte i...  Dva toplička sela vekovima čuvaju jedinu potočaru na Jošaničkoj reci

ZKB
IBAN: CH09 0070 0110 0060 3530 4
Herzensangelegenheit
8046 Zürich


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466158

14 maj 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Stvar srca: Izgradimo igralište za decu”

  1. Živan R.

    A gde će onda da bude kamp za gitarijadu?

  2. bravo to je škola u koju sam ja išla

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up