U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Subvencije za stočare: Za kravu do 30 000, za krmaču 15 000, za ovcu i kozu 7 000 dinara

Autor 19 apr 2019

BEOGRAD- Ministarstvo poljoprivrede i ove godine nastavlja da subvencioniše stočarstvo. Poljoprivrednici mogu dobiti subvencije od 700 dinara do 30.000, a pojedini stočari mogu očekivati i značajno veće iznose nego ranije.

Pravo na subvencije ima svako pravno lice, preduzetnik i fizičko lice koje ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo. Uslov je podnošenje zahteva Upravi za agrarna plaćanja u predviđenom roku, jer su pravilnikom o subvencijama tačno definisani termini u kojima je moguće aplicirati za određena sredstva.

Gajenje koza sve popularniji biznis u SrbijiFOTO: RTS / SCREENSHOT
Gajenje koza sve popularniji biznis u Srbiji

Poljoprivrednici koji gaje ovce i koze mogu da dobiju subvenciju od 7.000 dinara po grlu, a za gajenje priplodnih krmača i nerastova subvencija je 15.000 dinara. Proizvođači koji se bave organskom proizvodnjom imaju dodatni podsticaj od 40 odsto.

Pročitajte i...  Javni poziv za dodelu pomoći za stvaranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica raseljenih lica
Subvencija po košnici 720 dinaraFOTO: SLIKE SRBIJE / ĐANI BARDOTI / PROMO
Subvencija po košnici 720 dinara

Država će ove godine nastaviti da subvencioniše i proizvodnju konzumne ribe – 10 dinara po kilogramu, ali i pčelare, i to u iznosu od 720 dinara po košnici. Inače, po broju košnica u odnosu na broj stanovnika, Srbija je u svetskom vrhu. Medara je najviše u Negotinu, gde se svaki treći stanovnik bavi pčelarstvom i imaju 15.000 košnica. Zahtevi za subvencije u pčelarstvu podnose se do 31. maja.

Krediti sa minimalnim kamatama od jedan odsto

Ministarstvo će u 2019. godini nastaviti i sa kreditnom podrškom stočarima. Rok otplate ovih pozajmica je od jedne do tri godine sa grejs periodom do godinu dana… Fiksna kamata je tri odsto godišnje, odnosno jedan odsto za fizičko lice u područjima sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi kao i za lica do 40 godina starosti i žene. Fizička lica mogu da računaju na kredit do šest miliona dinara, a pravna do 18 miliona dinara.

Pročitajte i...  Politikolog Nikola Dragović preporučuje knjige „Velika zabluda“, „Revizor“ i „Čiča Gorio“

(Blic)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=464988

19 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

7 komentara za “Subvencije za stočare: Za kravu do 30 000, za krmaču 15 000, za ovcu i kozu 7 000 dinara”

  1. Moraju li biti umaticeni clanovi ili ne?

  2. Proklet li je radnik niko mu nikakve subvencije ne daje, šta da se radi neznaju da plaču kako nemaju ništa i sve što reade ne može da naplate.

  3. A sto ne uplatite za proslu godinu. Sto lazete narod

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up