U kategoriji Poslednje Vesti, Prokuplje, Reportaža.

Sudbine: Vitkove životne borbe i pobede

Autor 16 jula 2018

PROKUPLJE- Vitorio je rođen u Splitu, gde mu je otac službovao u mornarici. Otuda malo čudno ime za ove naše krajeve. Završio je srednju školu u Prokuplju, i bio među najboljima. Upisao je saobraćajni fakultet, živeo, sve vreme, u studentskom domu i uspešno završio fakultet, postavši diplomirani saobraćajni inžinjer! Sam se zaposlio, bez ikakvih veza. Kupio je stančić u Beogradu, oženio se i najnovija vest-prinova na putu!

Sve to deluje jednostavno, normalno i lako…

A to je u stvari onaj mali, plavi, vredan dečak, koga ste mogli da vidite 90-ih godina kako trči između tezgi na zelenoj pijaci i kuće, gde bi kolicima odgurao robu popodne, a zatim pomagao ujaku koji je imao kafanu u dvorištu kuće.

Sve je postizao onako malen.

Majka Dragana, iz porodice po nadimku Tukata, stare, prokupačke, po napuštanju fakulteta ostavši sama sa decom prodavala je dečiju garderobu na pijaci.

Zelena tezga, kiša, vrućine, hladne zime, led, spavanje u podrumu kuće za vreme bombardovanja, nesiguran prihod-sve to je Vitorio delio sa majkom, pored svoje sestre Maje.

Dragana nije priznavala očaj kao reakciju na bilo šta u životu

-Sve je to faza, samo faza-bile su njene utešne reči…

A kafana u dvorištu nije bila, nažalost, mesto gde se peva i slavi život.

Te preteške devedesete su dovodile masu uplašenih i izgubljenih ljudi, koji bi uz domaću rakiju tražili izlaz, koga nema…

Vitko sa suprugom

Nije Vitko pokleknuo uticaju tih ljudi, kao što nije pokleknuo ni kada se majka teško i neizlečivo razbolela, ni kada je morao da postane glava kuće posle tragične smrti ujaka, i na kraju ni kad nije uspeo da podeli sa majkom radost svojih izvojevanih borbi …

Ako i dalje verujete da ne možete sami ništa da promenite u životu, da vam nije dovoljno data podrška, da vam je krivo društvo, okolina, vreme… u zabludi ste.

Čudno ime Vitorio je od reči Viktorija-pobeda, možda je u tome tajna, ali svakako možemo i sami da utičemo na izbor, kojom stranom puta ćemo ići.

 

 

 

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
udemy paid course free download
download lenevo firmware
Download WordPress Themes Free
udemy paid course free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82877

16 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni






Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up